Натхнення до Міжнародного дня музеїв: цікаві ідеї віртуальних турів

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

Ми живемо в дуже непростий час. Багато хто з нас відкладає життя на потім, стикаючись зі складними життєвими обставинами через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Але ми просто зобов'язані триматися, допомагати наближати перемогу, а для цього треба бути в ресурсному стані. Трохи розширити горизонти і насолодитися прекрасним нам допоможе свято Міжнародний день музеїв, який відзначається 18 травня. У контексті дати ділимося з вами ідеями, які музеї світу можна відвідати, не виходячи з дому.

Трошки історії: Міжнародний день музеїв було засновано 1977 року на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums — Міжнародна рада музеїв). І вже з наступного року в понад 150 країнах світу стали відзначати це свято.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не секрет, що музеї — справжнє джерело історії, традицій, що зберігає пам'ятки матеріальної та духовної культури, їхню цінність для людства складно переоцінити.

Зазвичай у День музеїв вітають музейних працівників, а самі музеї відчиняють свої двері для відвідувачів із ще більшим натхненням, часто роблять виставки безкоштовно. До речі, в Україні діють 470 державних і комунальних музеїв. І ми сподіваємося, що ви багато з них уже встигли відвідати.

музей Т.Шевченка у Каневі

Що стосується зарубіжних музеїв, останніми роками, особливо в період пандемії, актуальними стали так звані віртуальні музейні тури, коли можна побачити експозиції, маючи доступ до інтернету. Ми впевнені, що наступні віртуальні 3D-тури також викличуть у вас захват.

Пропонуємо вам до свята Міжнародний день музеїв отримати порцію натхнення та відвідати найкращі музеї світу, не виходячи з дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лувр

Про Лувр можна багато не говорити, адже це один із найбільших і найпопулярніший художній музей світу, що розташований у центрі Парижа. Ви зможете повністю зануритися в атмосферу та прогулятися поверхами цієї величної споруди за допомогою технологій.

Віртуальна екскурсія доступна за посиланням.

Музеї Ватикану

Вам точно варто відвідати головний католицький музей світу, масштаб і велич якого складно описати словами. Простіше один раз побачити. У віртуальному турі представлена Сікстинська Капела.

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Національний музей природничої історії у Вашингтоні

Колекція музею налічує понад 126 мільйонів зразків рослин, тварин, копалин, мінералів, порід, метеоритів, а також археологічних і культурних артефактів. Завдяки онлайн-туру ви зможете більше дізнатися про історію людства.

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Музей Акрополя в Афінах, Греція

Якщо любите все, що пов'язано зі Стародавньою Грецією, вам точно варто побувати в Музеї Акрополя. Тут зберігаються понад 3000 знаменитих артефактів найзначнішого святилища стародавнього міста.

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Британський музей у Лондоні

Британський музей — один із найпопулярніших музеїв у світі. Він присвячений історії, мистецтву та культурі людства. До речі, він один із перших став проводити віртуальні екскурсії.

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Музей Галілео у Флоренції, Італія

Побачити унікальні винаходи, що здійснили прорив у науці, можна, відвідавши музей вченого, фізика і винахідника Галілео Галілея. Він розташований у старовинному палаці XII століття в центрі Флоренції. У музеї можна побачити винаходи Галілея та інших італійських учених: циферблати, компаси, велосипед, мапи, а також два телескопи і лінзу об'єктива, які допомогли Галілею відкрити супутники Юпітера.

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Театр-музей Далі

Це культове місце, щоб ще краще дізнатися про життя і творчість генія-сюрреаліста Сальвадора Далі. Що не подивись — усе предмет мистецтва.

 
 

Віртуальна екскурсія доступна  за посиланням.

Google Art Project — мистецтво для всіх

Завдяки Google Art Project, мільйони людей по всьому світу можуть онлайн милуватися шедеврами. Це інтернет-платформа, через яку ви отримуєте доступ до найвидатніших творів мистецтва. Обирайте сферу, століття, автора, які вас цікавлять, і поринайте в усе найкраще, що винайшло людство!

Долучитися до прекрасного можна  за посиланням.

Упевнені, ви зможете знайти щось на свій смак і проведете Міжнародний день музеїв цікаво і з користю.