День медика в Україні: Володимир Зеленський установив нову дату святкування

Усі свята

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Президент України змінив дату святкування Дня медика. Відтепер українські лікарі не будуть відзначати своє професійне свято в один день із рашистами.

Згідно з указом  №327/2023 на офіційному ресурсі інтернет-представництва Президента України, свято медика відзначатиметься не кожної 3-ої неділі червня, а 27 липня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У документі зазначено: 

“Ураховуючи значення сфери охорони здоров’я та внесок її працівників у забезпечення життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, засвідчуючи відданість медичних працівників справі надання медичної допомоги, збереження здоровʼя та рятування людських життів, на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоровʼя України постановляю:

1. Установити в Україні професійне свято працівників сфери охорони здоровʼя — День медичних працівників, яке відзначати щороку 27 липня.

2. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 3 червня 1994 року № 281/94 "Про День медичного працівника".

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ. 13 червня 2023 року.”

Нагадаємо, 14 червня відзначають Всесвітній день донора крові. Лікарі розповіли, як часто можна здавати кров, і що їсти перед донацією.

Головне фото: president.gov.ua