Чому 2 липня не можна турбувати бджіл: яке сьогодні свято

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Не знаєте яке свято 2 липня? Цього дня християни вшановують Юду Тадея — брата Ісуса Христа. У нашому матеріалі ви знайдете детальну інформацію про цю дату, а також дізнаєтеся, що можна робити та що не можна робити в цей день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія свята

Один з апостолів Христа, Юда Тадей, був близьким родичем Ісуса. Коли Спаситель розпочав свою апостольську діяльність, святий Юда Тадей став його відданим учнем. Попри зв'язок крові, Юда ніколи не пишався цим, а скромно називав себе слугою Христа.

Після Воскресіння Христа святий проповідував у Галілеї, Самарії, Юдеї, а пізніше поширив Євангеліє в Аравії, Сирії, Месопотамії та Персії. Святий Юда Тадей переніс безліч переслідувань. Його життя закінчилося мученицькою смертю, коли язичники побили його ціпками. Тіло апостола було перевезено до Риму та поховано у Соборі святого Петра.

Що можна робити 2 липня

У народі 2 липня називають Днем Зосіми та Сави Пасічників. У цей день бджоли збирають пилок із квітучих рослин, створюють мед та заповнюють стільники. Пасічники, своєю чергою, не турбують їх. Цього дня рекомендується намалювати бджолу на папері, капнути трохи меду на неї, загорнути листок і покласти його в гаманець — багато хто вірить, що такий ритуал принесе фінансове благополуччя.

Також у День Юди Тадея заведено молитися до цього святого. Багато вірян просять у нього допомоги та підтримки у скрутні часи.

Що не можна робити 2 липня

  • Не позичайте і не давайте в борг. Якщо у вас є борги, краще віддайте їх сьогодні, інакше фінансові проблеми переслідуватимуть вас увесь рік.

  • Не турбуйте бджіл без необхідності, тому що вони навряд чи потішать вас добрим "урожаєм".

  • Цього дня не можна злитися на близьких.

  • Забороняється 2 липня вживати їжу тваринного походження.

  • Не можна давати іншим людям мед, оскільки разом з ним ви можете передати своїх бджіл з пасіки.

Прикмети

  • Розпочата справа 2 липня приречена на успіх.

  • Якщо бджоли масово повертаються до своїх вуликів, буде дощова погода.

  • Якщо бджоли стають дратівливішими і жалять частіше, то настане посуха.

  • Якщо ввечері з'являється веселка, найближчим часом буде хороша погода.

  • Якщо білуваті хмари над водою швидко зникають при сході сонця, очікуйте ясного дня.

У кого іменини 2 липня

2 липня іменини святкують власники таких імен як Ян, Іван, Марія. Не забудьте привітати їх зі святом!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть  календар головних свят на липень  2023 року. Дізнайтеся, коли ми відзначатимемо важливі професійні дати та церковні події.