Обов'язково прочитайте ці молитви 20 серпня — у День пам'яті преподобного Пімена Багатоболісного

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сьогодні, 20 серпня, відзначають День пам'яті преподобного Пімена Багатохворобливого. У нашому матеріалі ви знайдете дві сильні молитви, які потрібно прочитати цього дня, щоб бути здоровим та жити під захистом небес.

Пімен Багатохворобливий народився у XI столітті та страждав від хвороб з самого дитинства. Батьки привели його в Києво-Печерський монастир, де молилися про його зцілення, проте сам він просив про глибокі страждання і про долю чернецтва.

Преподобний Пімен Багатохворобливий прожив довгі роки, впродовж яких ніс тягар хвороб та страждань. Але одного разу він знайшов силу зцілювати, коли врятував іншого ченця від бід та немочі. За це дароване зцілення Пімен взяв на себе зобов'язання служити хворим до останнього дихання. За кілька днів до свого відходу з цього світу Преподобний Пімен відчув внутрішнє одужання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва за здоров'я

Преподобний Пімен, світлий і молитовний заступник перед Престолом Всевишнього, ти, чия віра і непохитна відданість принесли зцілення багатьом стражденним. Звертаюся до тебе з благанням про здоров'я, про милосердя та полегшення від хвороб, які мучать мій душевний і тілесний образ. Ти, хто знає справжнє значення страждання, великодушно зрозумій мене в моєму слабкому стані, допоможи мені пронести тягар болю і недуги.

Нехай наповниться моє життя силою та здоров'ям, як земля блискучими квітами. Допоможи мені подолати випробування, які постають переді мною, і поверни мені радість життя, даруючи здоров'я та добробут. Амінь!

Сильна молитва, яку потрібно прочитати 20 серпня

О великий Христовий угодник і преславний цілитель Пімен! Ти душею на небесах перед престолом Божим, а тілом і іконою на землі в Божественних храмах перебуваєш і даною тобі благодаттю різні чудеса твориш. Поглянь милосердним оком твоїм на людей, які стоять і перед чесною іконою твоєю моляться, благаючи від тебе лікувальної допомоги та заступництва. Вознеси до Господа Бога нашого теплі твої молитви та випроси для душ наших прощення гріхів. Бо ми з беззаконня нашого не можемо підняти очей до висоти небесної, ані підняти голос моління до Нього в Божестві неприступної слави. Тебе просимо: не зневажай нас негідних, молимося тобі та допомоги твоєї потребуємо, будь нам у смутках утішителем, у недугах лікарем, у напастях покровителем, для хворих очей прозрінням, дітям хворим помічником. Випроси всім, що для їхнього спасіння корисно, щоб твоїми до Господа Бога молитвами отримали благодать. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, у які дні серпня нас накриють сильні  магнітні бурі. Не пропустіть небезпечні дні, коли необхідно бути особливо уважними.