День осіннього рівнодення: народні вірування, ритуали та замовляння, що дійсно працюють

Усі свята

Ірина Майстренко

Фріланс-редакторка

23 вересня — день осіннього рівнодення, тож для всіх любителів езотерики ми публікуємо цікаві факти про те, як краще провести день, які традиції з ним пов'язані та все про ритуали, обряди й замовляння, що можуть стати вам у пригоді.

Нагадаємо, осіннє рівнодення цього року буде в суботу, 23 вересня. Цього дня спостерігати схід Сонця можна буде о 05:45 ранку, а захід — о 17:55. Тривалість дня становитиме 12 годин 10 хвилин. Вважається, що з дня осіннього рівнодення починається календарна зима з довгими ночами і короткими днями. Цей період наші пращури намагалися провести правильно, витягуючи з енергетично зарядженого дня для себе користі по максимуму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, українці здавна вірили, що день осіннього рівнодення — день сили, коли можна домогтися бажаного, якщо володіти певними знаннями (і вірити в їхню силу). Про обряди та замовляння в день осіннього рівнодення, щоб заручитися підтримкою вищих сил, розповімо далі більш детально.

День осіннього рівнодення: вірування та поради, як провести день

Наші предки знали, що день осіннього рівнодення відкриває великі можливості для всіх, хто вміє їх правильно використовувати. Так, цього дня намагалися позбутися всього непотрібного, старого, поламаного, зіпсованого, щоб впустити у своє життя все нове і краще.

Варто провести генеральне прибирання, а також самому прийняти душ. Вода оновлює організм і змиває негативну енергію.

Поганою прикметою раніше вважався початок чогось нового. А ось довести розпочате до кінця — саме те. Також можна складати плани на найближче майбутнє і продумувати подальші дії на шляху до цілей.

За віруваннями, не рекомендується 23 вересня вирушати в дорогу, переїжджати в новий будинок, купувати щось дороге.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А щоб забезпечити собі удачу, люди скликали гостей на домашнє свято і щедро накривали стіл. До речі, рекомендується пригостити близьких яблуками, щоб фортуна наступні 12 місяців була на вашому боці.

У наших реаліях можна зайнятися медитацією, щоб наповнитися потрібною енергією.

Також є багато ритуалів, звичаїв і замовлянь у день рівнодення, щоб привернути до себе любов, удачу, гроші, здоров'я та інші блага.

День осіннього рівнодення 2023: ритуали та замовляння

Знаючі люди з покоління в покоління вдавалися до різних потужних обрядів, за допомогою яких можна розгорнути життя в потрібне русло. Якщо вірите в такі езотеричні прийоми, пропонуємо вашій увазі деякі перевірені замовляння.

Ритуал на здоров'я в день осіннього рівнодення

Щоб поліпшити здоров'я і продовжити молодість, у день осіннього рівнодення потрібно вмитися до сходу сонця на порозі будинку, ідеально, якщо це буде джерельна вода.

Заговор на кохання в день рівнодення

Якщо мрієте знайти другу половинку, варто провести обряд на складання пари. Для цього в день осіннього сонцестояння потрібно купити щось для майбутнього коханого: подушку, зубну щітку, гребінець тощо. Ставлячи предмет на своє місце, потрібно примовляти: "Пару складаю, любов знаходжу".

Заговор на заміжжя в день осіннього рівнодення

Якщо дівчина хоче вийти заміж, можна зробити так: треба зв'язати червоною ниткою прутики ліщини і спалити гілочки на блюді. Поки горить вогонь, потрібно сказати: "Як швидко горить вогонь, так і я швидко вийду заміж". Після цього потрібно розвіяти попіл за вітром і додати: "Слово моє тверде. Хай буде так".

Ритуал на багатство в день осіннього рівнодення 2023 року

Щоб водилися гроші, в день осіннього рівнодення потрібно 3 рази перерахувати свої заощадження, написати на аркуші бажану суму і покласти його в гаманець. Не викидайте записку до березня і побачите, як помітно покращиться ваше фінансове становище.

Заговор на позбавлення від проблем

Щоб забути про проблеми й образи, можна використати це замовляння за допомогою вогню. Так, потрібно зібрати кілька листочків, написати на них усе, чого хотіли б позбутися. Потім треба розвести невелике багаття й по одному кидати у вогонь, примовляючи: "Негоди вогнем випалюю, більше проблем не знаю. У день осіннього рівнодення своє майбутнє перепишу, удачу в життя запрошу". Потім золу, що залишилася від багаття, висипають біля порога будинку, щоб біда обходила стороною.

Заговор на успіх у день осіннього рівнодення 

Можна запрограмувати себе на успіх, якщо цього дня знайти так званий камінь балансу, але знайтися він має випадково, а не навмисно. Якщо вам пощастить його знайти, сконцентруйтеся на ньому подумки і зверніться до Всесвіту зі словами подяки. Також прочитайте над ним змову: "Гармонія ночі, гармонія дня в камені злилися для мене". Після такого ритуалу камінь потрібно забрати із собою і брати його в руки в моменти сумнівів.

Заговор на удачу в день осіннього рівнодення

Залучити удачу у своє життя можна в такий спосіб: у голку протягніть червону нитку й нанизайте на неї ягоди горобини. Потім намисто повісьте в таємному місці в будинку, примовляючи: "Скільки намистин на намисті моєму, стільки й радості прийде. Скільки ягід на майбутній рік уродиться, стільки щастя й додасться. Намисто від негараздів захистить, проблеми прожене, злим людям вхід у дім мій закриє".

Смачний ритуал на благополуччя 

Раніше в день осіннього рівнодення пекли пироги, а начинка зумовлювала те, над чим хотіли "попрацювати".

  • пироги з капустою — до грошової удачі;

  • з м'ясом — до успіхів у кар'єрі та справах;

  • з брусницею — до любові та сімейного щастя.

У наш час можна обійтися і просто святковою вечерею.

Також нагадаємо, раніше ми ділилися з вами порадами про те, як правильно загадати бажання в день осіннього рівнодення. Використайте цю потужну з погляду природної енергетики добу і привнесіть у своє життя гармонію та процвітання. Як це зробити, читайте за посиланням.