День пам'яті праведних Іоакима та Ганни: молимося про сімейну злагоду та радість батьківства

Усі свята

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

У п’ятницю, 22 вересня, віряни вшановують пам'ять праведних Іоакима і Ганни - батьків Діви Марії. Цього дня ви можете звернутися до святих за допомогою молитви й вони вас почують. 

Від 1 вересня 2023 року, коли Православна церква України перейшла на новоюліанський календар, День пам'яті праведних Іоакима та Ганни почали відзначати 9 вересня. Втім, деякі віряни цього року святкуватимуть його й за старим календарем, а саме - 22 вересня.

У це свято у всіх храмах здійснюють молебні праведним Іоакиму та Ганні, яких вважають покровителями сім’ї. Їм моляться про мир та благополуччя у родинах, гарне виховання молодого покоління, а також про різні блага.

Щоб попросити у святих про сімейний добробут або можливість завагітніти, прочитайте наступні молитви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва праведним Іоакиму та Ганні 

О святі праведники, Богоотці Іоаким і Анна! Моліть Милосердного Господа, нехай відверне від нас гнів Свій, і хай незліченні гріхи наші простить, наверне нас, раб Божих (імена), на шлях покаяння, і на стежки заповідей Своїх нехай утвердить нас, а також молитвами вашими життя наше збережіть. Від усяких напастей і лих і раптової смерті заступництво ваше нехай нас визволяє і від усіх ворогів видимих і невидимих захищає. І так у світлі тимчасове це життя перейдемо, щоб у вічному досягти спокою та вашим святим благанням сподобитися Небесного Царства Христа Бога нашого. Йому, з Отцем і Пресвятим Духом, належить будь-яка слава, честь і поклон віки віків.

Молитва до святої Ганни

Почуй нас, Божих рабів Твоїх (імена подружжя), Всемогутній і Милосердний Всевишній, хай нашими молитвами буде послана допомога Твоя. Молимо, будь поблажливий, Боже, до молитовних слів наших, згадай Свій закон про збільшення людського роду і будь Покровителем нашим, та з Твоєю допомогою збережеться встановлене Тобою ж. Господи, Ти зміг створити своєю силою могутньою з нічого – все, і започаткував початок у безмежному світі існуючого: створив людину за образом своїм, і найвищою таємницею освятив подружжя союз з церквою. Зглянься, Всевишній Боже, на рабів своїх (імена подружжя), з'єднаних подружнім союзом, які молять про допомогу Твою, нехай прийде на нас милість Твоя божественна, нехай станемо плідними і зможемо ми побачити синів і дочок своїх, до 3-го і 4-го роду, і до глибокої старості доживемо і прийдемо в Небесне Царство через Господа Бога Ісуса нашого Христа. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, які державні та професійні свята відзначатимемо у вересні 2023. Весь перелік важливих дат ви можете знайти  за цим посиланням.