З Міжнародним днем перекладача! Історія свята та привітальні листівки, які піднімуть настрій

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сьогодні, 30 вересня, відзначають Міжнародний день перекладача. У нашому матеріалі ви зможете дізнатись історію цього свята, а також знайти гарні вітання, якими можна привітати перекладачів. Картинки з Днем перекладача вже на HOCHU.ua!

Міжнародний день перекладача: історія свята

З 1991 року регулярно відзначається Всесвітній день перекладача, започаткований Міжнародною федерацією перекладачів (FIT). Головна мета цього свята — об'єднати людей, які вибрали складну професію перекладача, а також сприяти просуванню цієї професії у маси та обмін досвідом.

Міжнародна федерація перекладачів (FIT) була заснована в 1953 році й зараз об'єднує понад 100 асоціацій перекладачів по всьому світу. Цікаво, що в Україні з 1999 року діє Всеукраїнська громадська організація — "Асоціація перекладачів України".

До речі, дата вибору цього свята має свою значущість. Згідно з церковними переказами, 30 вересня — день, коли помер Святий Єронім, який переклав Біблію латинською мовою. Саме тому перекладачі вважають його своїм покровителем.

У Міжнародний день перекладача проводяться різноманітні семінари та конференції, де лінгвісти та професійні перекладачі обмінюються досвідом, знайомляться з колегами та працюють над розвитком своєї галузі. Також цього дня заведено вітати перекладачів з їхнім професійним святом, тому у нашому матеріалі ви знайдете красиві картинки та листівки з Днем перекладача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Привітання з Міжнародним днем перекладача

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, сьогодні, 30 вересня, відзначають ще одне свято — День ангела Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Не пропустіть привітання з іменинами, які можна надіслати володаркам цих красивих імен.