Позбудьтеся звичок, що заважають заощадити: побутові звички які “крадуть” ваші гроші

Бізнес та гроші

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Багато людей прагне накопичити кошти на свою мрію - житло, машину, відпочинок чи бажані гаджети. Або ж просто не лишитися без копійки у випадку втрати роботи чи раптової хвороби.

Та навіть висока зарплатня не гарантує того, що у вас дійсно буде нормальна сума відкладених коштів, якщо ви не вмієте ними розумно розпоряджатися і часто витрачаєте на незаплановані речі. Через які звички ми часто "сидимо на мілині", розповідає  pixelinform. Позбувшись від них, ви врятуєте свій бюджет від розтринькування і зможете нарешті наважитися на дійсно потрібні великі покупки!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Купувати їжу на винос

Звичайно, їжа з собою економить ваш час і зусилля, проте харчування у кафе та місцях швидкої їжі є значно дорожчим, ніж приготоване вдома. І готуючи на власній кухні, ви впевнені у якості продуктів та чистоті рук та приладдя. Час від часу під'їдати щось поза домом - нормально, а от якщо ви їсте тільки у закладах харчування - це вже проблема.

2. Речі по акції

Важко пройти повз вигідну акційну пропозицію, навіть коли в цю хвилину якась річ вам не дуже то й потрібна. Саме так працюють хитрощі маркетологів. Піддаючись на привабливе слово “акція”, ви ризикуєте придбати річ застарілого асортименту чи неналежної якості. Купуйте речі лише за потребою і таки ви зможете заощадити гроші та місце у домі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3. Різноманітні підписки

Передплати на різні сервіси - це пізнавально, весело та зручно. Однак це витрачає значну частину коштів зовсім непомітно. Досить часто просто не вистачає часу на користування усіма музичними сервісами, курсами чи журналами. Варто переглянути ваші підписки і лишити тільки ті, що точно використовуватимете. А інше, при потребі, скоріше всього, можна знайти і безплатно.

4. Вулична кава

Поспішаючи на роботу чи у справах, випити кави зовсім просто та швидко, адже мобільні кав'ярні розташовані на кожному кроці. Проте кава там не завжди буває смачною, а коштує недешево. Краще придбати чашку-термос і готувати її перед виходом. Так ви будете впевнені у якості зерен, збадьоритесь ароматом під час приготування, ще й заощадите кошти!

5. Вода у пляшках

Якщо ви регулярно п'єте воду в пляшках, думаючи, що це безпечно і корисно, задумайтесь про вартість пляшечки та екологію. Адже пластик забруднює навколишнє середовище, а правильно утилізують його далеко не скрізь. Подбайте про хороший фільтр вдома або кип'ятіть воду з-під крана. Це набагато простіше і дешевше, ще й не шкодить екології.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підрахуйте витрати на ці звички протягом певного часу і побачите, скільки грошей ви витрачаєте даремно. Економія у побутовому плані здатна пришвидшити здійснення мрії і поставлених цілей. А шлях до накопичення фінансів варто починати з відсутності боргів і вміння витрачати менше, ніж заробляєте.

Головне фото: freepik