Чому нові годинники завжди показують один і той же час - 10:10? Відповідь вас здивує!

Важливо знати

Богдана Карц

Головна редакторка

У світі повно дивних речей. Щодня ми стикаємося з чимось до геніальності простим, про що навіть не задумуємося зазвичай, але помітивши цю цікаву деталь, задаємося питанням: “А навіщо це?” або “А чому це зроблено саме так?”. Сьогодні розкажемо вам, чому нові годинники завжди показують один і той же час.

Який час показує новий годинник?

Усі годинники, які доступні у продажу (а також годинники у рекламі), завжди показують однаковий час - 10:10. Це “золоте правило”, якого вже багато років дотримуються усі виробники і торговці годинниками. Причому, як механічними, так і електронними.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому нові годинники завжди показують 10:10?

Виявляється, свою руку до цього, як і завжди, приклали маркетологи. У певний момент вони вирішили, що на механічному годиннику 10:10 виглядає як усмішка, тому люди начебто повинні більш охоче купувати годинники.

Щоправда, у 2007 році студенти-психологи Єнського університету довели, що ця стратегія нічого не дає. Як передає santeplusmag, учасникам експерименту пропонували обрати між “усміхненим” годинником та годинником, стрілки якого повернуті навпаки. Результат: більшість людей не обрали ні перший, ні другий варіант. Тобто, ця стратегія - нульова.

Ще одне пояснення, чому всі годинники показують однаковий час

Є й інше пояснення, яке виглядає набагато логічнішим. В одному з інтерв’ю колишній віце-президент годинникової промисловості Tourneau Ендрю Блок розповів, що саме в такому положення (коли на циферблаті виставлено 10 год і 10 хв) стрілки не приховують нічого важливого. Тобто клієнт бачить і фірмовий логотип виробника годинника й інші не менш важливі деталі на кшталт  індикатора дати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, навіщо на одязі пришивають спеціальні лямки з тканини або силікону. Виявляється, ця маленька деталь допоможе вирішити чимало проблем.