Синоптики оновили прогноз погоди на вересень: відомо, чи надовго з нами літня спека

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

З'явився оновлений прогноз погоди на вересень 2023 року. Синоптики кажуть, що перший місяць осені обіцяє бути відносно теплим, але в деяких регіонах температура може опускатися і до нульових значень. Як довго триватиме літня спека? Дізнайтесь у нашому матеріалі.

У вересні 2023 року погода в Україні буде досить теплою. Середня температура повітря на території країни очікується вищою, ніж у попередні роки в цей же період.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Укргідрометцентр повідомляє, що у більшості регіонів стовпчики термометра коливатимуться в діапазоні 15-19 градусів тепла. У південних регіонах країни стовпчики термометрів піднімуться до 18-20 градусів. А в Карпатах у цей показник складе 12-13 градусів, що перевищує норму на 1-2 градуси.

Що стосується опадів, то середня місячна кількість у більшості регіонів буде в межах 34-70 мм, а в Карпатах — до 87-100 мм. Ці показники перебувають у межах норми.

Прогноз погоди у Києві на вересень. Фото: meteoprog.com

Можливі максимальні температури становитимуть 33-38,8 градуса. А ось мінімальні температури можуть опускатися до 1-8 градусів морозу — вони спостерігатимуться у другій та третій декадах місяця, особливо в Карпатах, на північному сході країни, а також у Черкаській та Кіровоградській областях у першій декаді вересня.

Таким чином, початок вересня порадує нас теплою та комфортною погодою. Не обійдеться без опадів, які характерні осінній порі року, а також заморозків — їх, як ми вже писали вище, слід очікувати у другій половині місяця.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть детальний прогноз погоди на осінь 2023 в Україні. Дізнайтеся, чи потрібно готуватись до холодів.