Яким буде День знань 2023 у різних областях України: відомо, хто піде на лінійку, а хто — ні

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Україна активно готується до наступного навчального року. У навчальних закладах здійснюється перевірка укриттів, призначених для захисту дітей та вчителів у разі ракетних ударів. Залежно від рівня безпеки в різних областях з 1 вересня буде реалізовано три формати навчання: очне, дистанційне або комбіноване Остаточне рішення щодо організації навчального процесу приймається обласними військовими адміністраціями та засновниками навчальних закладів. У нашому матеріалі ви зможете дізнатися, яким буде День знань у 2023 у різних областях України.

У Києві та області планують відновити очне навчання. Нині йде робота зі збільшення кількості укриттів у школах, а в більшості установ свято першого дзвінка пройде в традиційному форматі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Та сама ситуація у Львові та Львівській області. Там лише 1093 шкіл розпочнуть новий навчальний рік на дистанційному навчанні. Тому свято до Дня знань буде здійснено у звичайному форматі.

У Миколаївській області з 1 вересня вчитимуться дистанційно. У більшості шкіл діти на лінійку не підуть через небезпечну ситуацію.

У 2023 році в Херсонській області працюватиме 190 шкіл, однак у дистанційному форматі. Те саме стосується свята першого дзвоника — діти там на лінійку не підуть.

У Сумській області понад 84% освітніх закладів мають укриття, тому навчання цього року там проходитиме за очною, змішаною та дистанційною формою. А ось рішення щодо святкування 1 вересня кожна школа прийматиме самостійно.

У Харківській області поки не розглядають очне навчання. Також у більшості шкіл не буде традиційного святкування Дня знань.

Хмельницька, Чернівецька та Івано-Франківська область. У більшості шкіл, які знаходяться в центральній або західній частині нашої країни, навчання проходитиме в очному форматі. Щодо першого дзвінка, то тут рішення залишається за кожною установою. Однак прогнозується, що у більшості шкіл західних областей відбудуться традиційні свята до Дня знань.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, що подарувати вчительці на 1 вересня. Ми підібрали 25 ідей подарунків, які обов'язково подарують їй приємні емоції!