Плюс година чи мінус година? Якого числа будемо переводити годинник і в який бік рухати стрілки

Важливо знати

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

У жовтні ми будемо не лише відзначати державні та професійні свята, але й переводити годинники на зимовий час. Про те коли, куди та навіщо це потрібно буде зробити - розповідаємо у цій статті на HOCHU.ua.

Традиційно двічі на рік - восени та навесні - ми переводимо стрілки годинника. Такі дії допомагають збалансувати біологічний та календарний час, а також ефективніше використовувати електроенергію.

Восени українці переводять годинники на зимовий час, іншими словами - на годину назад. Так, у 2023 році зробити це необхідно 29 жовтня о 04:00 ранку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Більшість девайсів, які під’єднані до Wi-Fi, зроблять це замість вас - ноутбуки, смартфони, планшети тощо. А ось всі інші, у тому числі механічні пристрої, доведеться переводити вручну.

Звісно, після переведення годинника вашому організму знадобиться певний час, щоб адаптуватися. Щоб пришвидшити цей процес:

  • за тиждень до переведення годинників нормалізуйте свій сон;

  • проводьте більше часу на свіжому повітрі та відпочивайте;

  • намагайтесь менше нервувати та не піддавайте свій організм сильному стресу;

  • харчуйтесь правильно та корисно.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Також раніше ми писали, які церковні свята відзначатимемо у жовтні 2023 року. Ділимося календарем свят за новим і старим стилем.

Фото: freepik.com