Телефон сильно нагрівається: ТОП причин і як це виправити

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Якщо ви хочете, щоб ваш смартфон служив довго та без проблем, потрібно звертати увагу на його нагрівання під час роботи. У нашому матеріалі зібрано найпоширеніші причини, чому нагрівається смартфон, а також поради, які допоможуть виправити цю проблему.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підвищення температури відбувається через роботу процесора, а також нагрівання акумулятора. Ці процеси часто спостерігаються при тривалому використанні смартфона в режимі відеокамери, іграх або перегляді відеороликів. Таким чином гріється не весь телефон, а його процесор або акумулятор. Нижче зібрані найчастіші причини, що викликають сильний "жар" у смартфона.

Чому телефон дуже сильно нагрівається?

  • Висока температура на вулиці, особливо влітку, може призвести до швидкого нагрівання телефону. Не рекомендується залишати гаджети на прямому сонці, наприклад, на автомобільній панелі.

  • Інтенсивне використання пристрою може також призвести до підвищення його температури. Рекомендується закривати фонові програми для зниження навантаження на процесор.

  • Погана якість сигналу мережі або низька якість зв'язку можуть викликати підвищену температуру пристрою.

  • Використання пристрою під час заряджання також може призвести до його нагрівання. Якщо телефон нагрівається під час заряджання або у звичайному режимі, перевірте зарядний пристрій та кабель.

  • Одночасне використання модулів Wi-Fi, 4G, GPS та Bluetooth може створити високе навантаження на акумулятор і призвести до його нагрівання.

  • Некоректна робота програм або операційної системи може викликати підвищену температуру. У цьому випадку рекомендується звернутися за допомогою до фахівця.

  • Нестабільна робота пристрою може бути пов'язана з наявністю шкідливих програм (вірусів), які можуть активізуватись під час використання пристрою.

  • Причиною сильного нагріву може бути виробничий дефект або поломка, що потребує ремонту або заміни компонентів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як швидко охолодити гаджет?

У жодному разі не слід поміщати його в холодильник або морозильник. Найкращий спосіб нормалізувати температуру телефону — це включити режим "польоту" і вимкнути всі програми. Як тільки робота всіх програм і модулів завершиться, процесор вашого смартфона охолоне.

Також раніше ми назвали  три речі, які категорично заборонено класти поруч із телефоном. Вони можуть завдати шкоди смартфону, якщо знаходяться біля нього.