Навіщо щотижня перезавантажувати телефон? Нюанс, про який повинен знати кожен користувач

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Днями ми розповідали, чому не можна користуватися телефоном, якщо тріснув екран. А в цьому матеріалі поділимося інформацією про те, навіщо щотижня перезавантажувати телефон.

Смартфон не входить до тих пристроїв, яким часто дають можливість "відпочити". На відміну від ноутбуків та телевізорів, які користувачі часто вимикають, мобільні пристрої працюють майже безперервно. Однак з часом це може несприятливо вплинути на телефон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо нічого не робити, пристрій, що стикається з постійним навантаженням, почне уповільнюватися і "глючити". Тому багато експертів радять раз на тиждень перезавантажувати телефон. Це потрібно робити для нормального функціонування мобільника.

Перезавантаження допоможе звільнити пам'ять і позбутися затримок у роботі телефону. Крім того, такий підхід сприяє продовженню терміну служби акумулятора, уповільнюючи його старіння.

Але тут є важливий нюанс. Щоб телефон дійсно "відпочив", при натисканні на бічну кнопку слід вибирати варіант "Вимкнення", а не "Перезавантаження". Після того, як екран смартфона згасне, рекомендується почекати кілька хвилин, давши пристрою повністю вимкнутись. Потім можна знову увімкнути гаджет і відразу відчути прискорення у його роботі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, раніше ми розповіли про найнебезпечніше місце у будинку для телефону. Дізнайтеся, куди краще не класти гаджет, щоб він довго служив вам.