Коли потрібно знімати телефон з зарядки? "Золоте" правило, про яке повинні знати всі користувачі

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ми вже писали про те, навіщо щотижня перезавантажувати телефон . А в цьому матеріалі розповімо, коли потрібно вимикати телефон від зарядки.

Найчастіше ми заряджаємо телефон таким чином: ставимо телефон на зарядку на ніч або чекаємо, поки на екрані з'явиться відмітка 100%. Однак такий метод заряджання може становити серйозну загрозу для акумулятора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Регулярне досягнення акумулятором максимального рівня заряду підвищує навантаження на нього. А це може погіршити його стан та знизити місткість батареї.

Для заряджання телефону краще обрати частковий підхід. Тому бажано відключати мобільний пристрій від заряджання до того, як рівень заряду досягне 100%.

Багато експертів вважають, що "золотим" показником є момент, коли батарея гаджета заряджена на 80-90%. Так ви зможете зменшити навантаження на акумулятор і подбати про те, щоб телефон служив довше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, раніше ми розповіли про найнебезпечніше місце в будинку для телефону. Ви будете здивовані, але це не ванна кімната. Про те, куди краще не класти гаджет, щоб він довго служив вам, читайте в цьому матеріалі.