Чи є різниця, до якого вуха прикладати телефон? Відповідь вас здивує

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Існує поширене переконання, що мобільний телефон під час розмови слід прикладати виключно до лівого вуха. Розгляньмо, чи є підстави так вважати.

Питання про те, до якого вуха прикладати телефон, пов'язане з індивідуальними уподобаннями та фізіологією кожної людини. Важливо пам'ятати, що люди діляться на правшів та шульг. Причому перших значно більше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яка рука вважається "робочою", залежить від півкулі мозку, що відповідає за рухову та мовну активність. У правші домінантною є ліва півкуля, тоді як у шульги — права.

Під час розмови мобільним телефоном людина, як правило, тримає пристрій з того боку голови, яка є його "домінантною" стороною. Необхідно відзначити, що це не пов'язано з тим, що інформація швидше досягатиме відповідної півкулі мозку, оскільки інформація з лівого вуха, наприклад, все одно потрапляє в праву півкулю, і навпаки.

Причина полягає у зручності. Розмова телефоном зазвичай позбавляє людину можливості користуватися однією з рук. Тому правша, несвідомо, може залишити свою праву руку вільною та прикласти телефон до лівого вуха.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, основною причиною вибору лівого вуха для розмов телефоном є проста зручність використання, тому це рішення може бути індивідуальним для кожної людини. Також дізнайтеся, коли потрібно знімати телефон з зарядки.