Не сушіть феном і не кладіть у рис! Що в жодному разі не можна робити з телефоном, якщо він упав у воду?

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Попадання гаджета у воду — це неприємний інцидент для будь-якого користувача, особливо якщо пристрій не має захисту від води. Про те, що в жодному разі не можна робити в такій ситуації, розповідаємо далі в нашому матеріалі на HOCHU.ua!

Якщо ваш телефон раптом упав у воду, насамперед його потрібно вимкнути. Далі, якщо є така можливість, потрібно розібрати телефон — витягти акумулятор, SIM-карту і картку пам'яті — і протерти все це сухою тканиною. Потім пристрій слід залишити "сушитися" хоча б на 24 години, але найкраще, звичайно, віднести його в сервісний центр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак вищеперелічені дії багато користувачів ігнорують, припускаючись помилок, які остаточно "вбивають" телефон, що потрапив у воду. Що ж робити не можна? Розповідаємо далі!

Що робити, якщо телефон потрапив у воду?

1. Залишати телефон увімкненим. При попаданні води обов'язково вимкніть пристрій, щоб уникнути короткого замикання.

2. Ставити телефон на зарядці. Заряджання вологого пристрою може призвести до пошкодження акумулятора.

3. Сушити телефон за допомогою фена. Гаряче повітря може ускладнити проблему та пошкодити пристрій.

4. Класти пристрій у мікрохвильову піч. Це небезпечно не тільки для телефону, але й для вашого здоров'я.

5. Покладатися на рис. Популярний метод з рисом неефективний і навіть може посилити ситуацію, оскільки крупинки можуть потрапити в отвори пристрою та зіпсувати його.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих рекомендацій та уникаючи вказаних помилок, ви збільшуєте шанси на відновлення працездатності вашого телефону після його падіння у воду. Також раніше ми назвали три причини, через які не можна користуватися пристроєм з розбитим або тріснутим склом.