Staycation: як організувати відпустку, якщо залишаєтесь вдома

Відпочинок і подорожі

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Більшість звичних варіантів проведення відпустки внаслідок повномасштабного вторгнення стали для українців недоступними. Проте це не значить, що всю свою відпустку ви маєте провести в чотирьох стінах квартири. Маємо для вас рішення: staycation. Що це та як можна ефективно відпочити вдома - розповідаємо в цьому матеріалі.

Раніше, якщо не за кордон, то можна було відправитися на відпочинок десь в Україні. Але наразі частина українців не розглядає навіть цей варіант, тому що відпочинкові зони залишаються небезпечними, а курорти - окуповані або взагалі знищені. Залишається відпочивати вдома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, за кордоном цей тренд набув популярності в період пандемії й отримав назву staycation (“stay - залишатися”, “vacation - відпочинок”). Іншими словами, це коли ви проводите свою відпустку в рідному місті або десь поруч, знаходячи цікаві місця та заняття для відпочинку.

Фото: pexels.com

Щоб підготуватися до відпустки вдома потрібно:

  • Згадайте, куди ви давно хотіли сходити або що побачити, але на це не вистачало часу. Запишіть на папері й викреслюйте по черзі кожного разу, коли нарешті зробите це.

  • Оскільки їжа являється однією зі складових, що може подарувати нові враження - складіть список закладів, які б вам хотілось відвідати. Впевнені, є кухні, яких ви ще не куштували - саме час це виправити!

  • Можливо, ви давно хотіли чогось навчитися? Запросіть друзів на лекції чи майстер-класи. Цікавий та ефективний відпочинок вам гарантовано!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про бюджетний відпочинок в Україні. В цей список увійшли місця, де можна відновити сили не за всі гроші.

Фото: pexels.com