Братимуть не кількістю, а "якістю": одна із популярних туристичних країн вирішила ввести податки для мандрівників

Відпочинок і подорожі

Богдана Карц

Головна редакторка

Лише нещодавно стало відомо, що Венеція запроваджує податок для туристів. Таким чином одне з найпопулярніших міст у світі планує боротися зі змінами клімату. Однак влада Венеції - не єдина у прагненні "прорідити" шалений потік людей з-за кордону: аналогічне рішення про введення податків прийняла ще одна досить популярна серед туристів країна.

Як повідомляє видання Travel and Leisure, обкладати туристів податками невдовзі збирається також Ісландія. І без того дорога країна вирішила не просто поповнити власну казну, а ще й боротися зі змінами клімату, здираючи зайві кошти з мандрівників.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це буде невелика сума, зауважує прем'єр-міністрка Ісландії Катрін Якобсдоттір. Її направлятимуть на реалізацію проєктів у галузі екології.

Туризм в Ісландії справді виріс у геометричній прогресії за останнє десятиліття, і це, очевидно, впливає, зокрема, і на клімат,

— зауважує урядовиця.

Так, лише протягом минулого року країну відвідали понад 8,5 млн іноземців. А в червні поточного року в Ісландії було зареєстровано 1 176 600 ночівель, що майже на 20% більше, ніж у цей же період 2022 року.

Запроваджуючи тарифи на відвідування країни, уряд Ісландії хоче, по-перше, зменшити шкідливий вплив людей на екологію, а по-друге, "охолодити тенденції масового туризму", перейшовши від кількості до якості. В останньому випадку мається на увазі залучення меншої кількості туристів до більш тривалих подорожей країною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про найкраще місто Європи за версією туристів. До списку ТОП-10 увійшли, зокрема, Прага, Лісабон, Лондон та інші популярні міста.