Віталій Козловський: повне досьє на Заслуженого артиста України

Досьє
550

Тамара Черкасова

Журналістка

Віталій Козловський – співак, шоумен Заслужений артист України. Набув популярності завдяки участі у програмі "Караоке на майдані" та телепроекті "Шанс". Біографія, особисте життя та цікаві факти про Віталія Козловського — у досьє на HOCHU.ua!

Професія: співак
Дата народження: 6 березня 1985 року
Зріст та вага: 183 см и 74 кг
Місце народження: Львів, Україна
Соцмережі: Facebook, Instagram, Twitter

Біография Віталія Козловського

Майбутній Заслужений артист України народився у Львові у родині бухгалтера Тетяни Миколаївни та електрика Віталія Сергійовича. Співак – не єдина дитина в сім'ї, має старшу сестру Олену. Батьки Заслуженого артиста довго намагалися зберегти шлюб та розлучилися, коли співак уже був повнолітнім.

За словами артиста, його мама заводила романи ще у шлюбі. Крім того, Козловський допоміг влаштувати особисте життя розлученого Віталія Сергійовича та познайомив його з новою коханою Ніною. Батько Козловського пробув у цих відносинах до самої смерті 2021 року.

Співак закінчив школу у рідному місті та вступив на факультет журналістики ЛНУ ім. Івана Франка, а згодом здобув музичну освіту в Академії естрадного та циркового мистецтв у Києві.

2003 року Віталій Козловський вперше з'явився на екранах українських телеглядачів – артист здобув перемогу у проєктах "Караоке на майдані" та "Шанс". Це зробило його відразу знаменитим і популярним. Після успіху на ТБ-шоу була участь у "Новій хвилі" та вихід першого альбому "Холодна ніч". Дебютна платівка Козловського згодом стала "золотою". Альбоми "Нерозгадані сни" та "Красота-разлука" також стали золотими.

Віталій брав участь у багатьох популярних ТВ-шоу нульових - "Народна зірка", "Ігри патріотів", "Зоряний дує" та, звичайно ж, "Танці із зірками". 2009 року Віталій отримав звання Заслуженого артиста України. А наступного – взяв участь у нацвідборі на "Євробачення", але його обійшла співачка Alyosha.

2012-го Віталій припинив співпрацю зі своїм продюсером Ігорем Кондратюком і став автором акустичного шоу "Сяйво". Також Козловський спробував себе у ролі продюсера співачки Юлії Думанської.

2017 року Віталій вирішив знову пройти національний відбір на "Євробачення", але посів сьоме місце у півфіналі. Козловський також спробував себе у ролі ведучого у шоу "Час любити" на українському музичному каналі М1, а також викладача Академії.

У червні 2023 року Віталія Козловського було мобілізовано. Незважаючи на деякі підозри про те, що співак міг використати цю подію для хайпа, його менеджер спростувала такі твердження. Згодом артист опублікував відео у військовій формі.

Особисте життя Віталія Козловського

Заслужений артист України неодружений, але встиг закрутити кілька гучних романів.

Він перебував у відносинах з ведучою Надією Івановою, а пізніше почав зустрічатися з екс-учасницею "Холостяка" та ведучою проєкту "Ходять чутки" Раміною Есхакзай. Козловський навіть зробив Есхакзай пропозицію, але до весілля так і не дійшло. 2020 року співаку приписували роман із піар-агентом Юлією Бакуменко.

Цікаві факти про Виталія Козловського

  • З семи років Віталій займався танцями. У 17-ть – став учасником модерн-балету "Життя", а також встиг побути частиною балету переможниці "Євробачення-2004" Руслани Лижичко.

  • У 2006 році артист увійшов до топ-3 найкрасивіших чоловіків України за версією Viva.

  • Композиція "Чемпіони", яку Козловський виконав у 2008 році, стала гімном олімпійської збірної України.

  • Віталій тричі був визнав Найкращим співаком року за версією конкурсу "Фаворити Успіху".

  • У 2008 році Козловський став найкращим співаком року за версією премії Ukrainian Music Awards.