Учасники гурту TVORCHI не можуть виїхати з України: під загрозою їх виступ на Євробаченні

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Представники України на Євробаченні-2023 гурт TVORCHI повідомили, що їхній концерт у Найробі та участь у промозаходах перед Євробаченням опинилися на межі зриву. Причиною тому стали нещодавні скандали навколо артистів-зрадників, які під приводом благодійної роботи для допомоги ЗСУ виїхали з України й не повернулися.

Після скандального інтерв'ю Щегеля про те, як він утік до Туреччини, Міністерство культури та інформаційної політики оголосило про зміни в правилах виїзду артистів за кордон. На тлі цього український гурт The Hypnotunez, до складу якого входять чоловіки, змушений був скасувати всі свої благодійні виступи в Європі, бо не отримав дозволу на виїзд. Слідом за ними відмови отримали учасники гурту Kazka — у них був запланований благодійний концерт у Лондоні.

Зі схожою заявою виступив український гурт Tvorchi, який у травні представлятиме Україну на Євробаченні-2023. В Instagram артисти написали, що через неможливість виїхати з України їхня участь у промозаходах Євробачення-2023 опинилася під питанням.

Під питанням наш виступ у місті Нейробі наступного тижня, куди USAID запросив нас виступити на відкритті стінопису в рамках проєкту "Стіна" і вплинути там на рівень антиукраїнської пропаганди. Під питанням наша участь у всіх промозаходах перед Євробаченням і можливість презентувати свою країну і творчість там якнайкраще,

— звернулися TVORCHI.

Музиканти підкреслили, що вони, як і багато українських артистів, від початку повномасштабного російського вторгнення виступали з благодійними концертами по всьому світу. Весь цей час гурт допомагав збирати гроші на військову амуніцію, автомобілі, медичне обладнання та допомогу для біженців, а також розповідав правду про події в Україні. Однак зараз така діяльність під загрозою через "зрадників", що безповоротно виїхали з країни.

Ми сподіваємося, що справедливість візьме гору, зрадники будуть покарані, а нам дадуть можливість працювати на благо країни та на бренд України,

— зазначили артисти.