Оскар-2023: стало відоме ім'я найкращої актриси, що отримала заповітну золоту статуетку

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Минула ніч ознаменувалася трансляцією головної кінопремії Голлівуду —  95-ої церемонії Оскар . Ми вже розповіли, хто став головним актором року , а тепер поспішаємо поділитися, хто переміг у номінації "Найкраща жіноча роль". Подробиці дізнайтеся на HOCHU.ua!

Щороку премія Оскар відзначає золотою статуеткою заслуги сучасних діячів кіно. Цього року серед претенденток отримати заповітну нагороду було п'ять знаменитих актрис:

  • Кейт Бланшетт ("Тар")

  • Ана де Армас ("Блондинка")

  • Андреа Райзборо ("Заради Леслі")

  • Мішель Вільямс ("Фабельмани")

  • Мішель Йео ("Все скрізь і відразу")

За результатами голосування експертів у 2023 році звання "Найкраща акторка" дісталося 60-річній Мішель Йео, що виконала головну роль в американському фантастичному комедійному бойовику "Усе скрізь і одразу".

За словами коментаторів церемонії, перемога малайзійської акторки виявилася доволі передбачуваною, адже цьогоріч організатори намагалися уникнути расової упередженості, приділяючи особливу увагу акторам азіатського походження. До слова, за неофіційними даними, саме з цієї причини Президенту України Володимиру Зеленському вдруге відмовили в проханні виступити перед глядачами Оскара .

Як зазначає Мішель, вона стала першою за всю історію кінопремії номінаткою-азіаткою в категорії "Найкраща жіноча роль".

Фільм "Усе скрізь і одразу", за роботу в якому критики відзначили талант Мішель Йео, загалом здобув сім нагород, серед яких за найкращі другорядні ролі, роботу режисера, продюсера та сценариста. У фіналі премії кінострічка також забрала найголовнішу нагороду — "Найкращий фільм".

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що завдяки зраді Жерара Піке Шакіра побила 14 світових рекордів Гіннесса .