Від захоплення українцями до виправдань перед росіянами: репер Jah Khalib перейшов на бік країни-агресора

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Казахський репер Jah Khalib (справжнє ім'я Бахтіяр Мамедов) різко змінив свою політичну позицію після того, як у Москві та Санкт-Петербурзі скасували його концерти. Так, якщо на початку російського вторгнення співак публічно говорив про те, як захоплюється українським народом, то залишившись без заробітку в країні-агресорі він поспішив висловити слова любові росіянам. Але ми ж знаємо, що з такими заявами на двох стільцях не всидиш, правда ж?

З 2019 року Jah Khalib жив у Києві і початок повномасштабного російського вторгнення він застав під бомбардуваннями столиці. Казахський виконавець разом зі своєю вагітною дружиною і сам ховався в підвалах, а через деякий час українці допомогли йому евакуюватися. Тоді Мамедов, випробувавши на собі російську агресію, засудив путінський режим і захоплювався незламністю українців.

Однак через рік артист різко змінив свою думку заради кар'єри у рф. Так, після скасування його двох сольних концертів у Москві та Санкт-Петербурзі репер поспішив виправдатися за свої торішні антивоєнні публікації. На своїй сторінці в Instagram виконавець написав, що його слова були сприйняті неправильно, а сам він не хотів псувати відносини зі своєю російською аудиторією.

Моя сторіз, навколо якої виник цей інформаційний ажіотаж, була опублікована понад рік тому. Це подяка простим людям з України, які в скрутну хвилину, не думаючи про власну безпеку, допомогли евакуювати мене і мою дружину на 8 місяці вагітності з бомбосховища і допомогли дістатися до Казахстану. Завдяки чому в мене народилася здорова донька, з якою ми вже рік проживаємо в Алмати,

— підкреслив Jah Khalib.

Імовірно, репер визначився, що в росії його слухає більше людей, тож там можна більше заробити. Однак перед цим варто "відбілити" свою репутацію, підтримати кривавий путінський режим і цього разу висловити слова любові росіянам.

Велика частина моїх слухачів живе в росії. Я завжди прилітаю в росію з благими намірами, із задоволенням даю концерти та виступаю на радіо, що явно демонструє моє гарне ставлення до народів росії,

— написав артист.

А поки заради великих заробітків у диктаторській країні путіністи виправдовуються за свої слова, українці ціною своїх життів відстоюють незалежність. Так, нещодавно стало відомо про загибель відомого рок-музиканта на фронті.