Від Єлизавети II до Меган Маркл: в яких тіарах йшли від вінець королівські наречені (ФОТО)

Новини шоубізнесу

Кароліна Гайдук

Редакторка стрічки новин

Весілля монархів вражають своїм шиком та помпезністю. Мільярди глядачів спостерігають за казкою, яка є реальною для наречених в цей особливий день. Майже кожна наречена до вівтаря йде у тіарі, яка слугую для неї не лише окрасою, але і оберегом. Ми вирішили детальніше розповісти про королівські тіари.

Принцеса Єлизавета, тіара Queen Mary Fringe

Принцеса та принц повінчалися 20 листопада 1947 року у Вестмінстерському абатстві. До вівтаря Її Високість йшла у сукні кольору слонової кістки з мереживною вуаллю та довгим шлейфом. Пошив сукню придворний кравець Норман Гарнелл. У день весілля голову Єлизавети II також прикрашала діамантова тіара Queen Mary Fringe, яка належала її матері, королеві Єлизаветі. До слова, перед виходом нареченої з дому, прикраса зламалася, тому церемонію довелося відкласти до приходу ювеліра.

Принцеса Уельська Діана, тіара Спенсерів

29 липня 1981 року 20-річна Діана вийшла заміж за Чарльза, церемонія вінчання відбулася в соборі Святого Павла. Церемонію описували як "весілля з казки" і транслювалося на багатьох телеканалах. Леді Ді була одягнена у знамениту сукню з шовку і тафти кольору слонової кістки з 8-ми метровим шлейфом. Її образ доповнювала фамільна тіара. Саме в цій тіарі Спенсерів виходила заміж мати Діани – Френсіс Берк Рош.

Принцеса Маргарет, Полтіморська тіара

Пишне весілля принцеси Маргарет і фотографа Ентоні Армстронга-Джонса відбулося 6 травня 1960 року у Вестмінстерському абатстві, за нею стежила за відеотрансляцією вся країна. В день свого весілля принцеса одягла тіару Полтімор — діадему, яка не була частиною королівської колекції, а була власністю самої Маргарет. Тоді вона була повністю незалежною і сама купила тіару на аукціоні приблизно за 4 320 фунтів стерлінгів.

Принцеса Уельська, тіара Cartier Halo або тіара "Німб"

В 2011 році відбулося весілля принца Вільяма і Кейт Мідлтон. Близько 26 мільйонів жителів Великої Британії стежили за подією на екранах телевізорів. Образ герцогині був створений у найкращих традиціях королівської сім'ї: рукави і ліф сукні були розшиті мереживними квітами-символами Великої Британії, а шлейф сягав трьох метрів. Голову Кейт прикрашала діамантова тіара Cartier Halo, яку подарувала їй королева Єлизавета II.

Герцогиня Сассекська Меган, тіара Bandeau

У травні 2018-му відбулося весілля, за яким стежив увесь світ – принц Гаррі одружився з американською акторкою Меган Маркл, що стала після одруження герцогинею Сассекською. Сукня нареченої була кольору слонової кістки, з довгими рукавами і шлейфом, від дизайнера Givenchy – Клер Вайт Келер. Вінчальний головний убір нареченої – це діамантова тіара, яка раніше належала королеві Марії Текській, бабусі королеви Єлизавети II, і яку остання передала для церемонії Меган Маркл, а також фату Givenchy.  Сама тіара зроблена з діамантів і платини, як гнучка смуга з одинадцяти секцій, у центрі закріплена знімна брошка з десяти діамантів.

Принцеса Беатріс Йоркська, тіара Queen Mary Fringe

Принцеса Беатріс і Едоардо Мопеллі Моцці обмінялися обітницями 17 липня 2020 року на таємній церемонії у Королівській каплиці Всіх Святих, що розташована у Віндзорському парку. Молодята не влаштовували шикарне святкування через коронавірусну пандемію. Онука королеви Eлизавети II вдягла не лише тіару своєї бабусі, але і одну з її суконь.

Принцеса Йоркська Євгенія, Гревільська смарагдова тіара

Британія 12 жовтня 2018 року спостерігала за весіллям 28-річної принцеси Йоркської Євгенії, яка вийшла заміж за свого коханого, 31-річного підприємця Джека Бруксбенка. На нареченій було біле плаття з досить глибоким декольте, відкритою спиною і довгим шлейфом від бренду Peter Pilotto. Її голову прикрашала тіара зі смарагдами, зроблена в 1919 році і передана в королівську колекцію в 1942 за заповітом Маргарет Гревілл.

Королева Іспанії Летиція, Прусська тіара

Колишня іспанська журналістка Летиція Ортіс у 2004 році вийшла заміж за принца Астурійського Феліпе. В день свого весілля наречена виглядала просто неймовірно:під вінець пані Ортіс одягнула приталене кремове плаття з глибоким вирізом і припіднятим коміром. На голові в колишньої журналістки красувалась розкішна тіара з діамантами, яку носила свекруха Летиції — королева Софія.

Софія Геллквіст, тіара Palmette

Прекрасна наречена Софія йшла під вінець убілій сукні від шведського дизайнера Ida Sjöstedt зі шлейфом та відкритими плечима. У доповненні королівського образу тіара Palmette. Принцеса в тій тіарі часто виходила на різноманітних заходах.

Королева Бельгії Матильда, діамантова тіара

У 1999 році Матильда вийшла заміж за принца Філіпа. В день весілля на нареченій була сукня від дизайнера Едуарда Вермелена з Дому моди Natan і діамантова тіара, яку Матильді позичила королева Паола.

Зара Тіндалл, тіара Аліси Баттенберг

Зара Тіндал – донька принцеси Анни. Наречена у 2010 році вийшла заміж в сукні кольору слонової кістки з пишним подолом і довгою фатою. Її голову прикрашала тіара, яка раніше належала матері принца Філіпа, принцесі Греції та Данії – Алісі Баттенберг.

Сара Фергюсон, герцогиня Йоркська, Йоркська діамантова тіара

Церемонія весілля Сари Фергюсон і середнього сина королеви Єлизавети II — принца Ендрю —  відбулася у Вестмінстерському абатстві в Лондоні. Для вінчання наречена обрала шовкову сукню кольору слонової кістки, яку створила Лінда Сірак. Королева Єлизавета II та принц Філіп подарували нареченій Йоркську діамантову тіару.

Принцеса Іман, тіара Chaumet

Донька королеви Ранії та короля Йорданії Абдалли, принцеса Іман, йшла під вінець у весільній сукні Dior і діамантовій тіарі Chaumet.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що засновник Cosmic Fusion Мішель Белль проаналізувала знаки зодіаку старших членів королівської родини та розташувала їх у порядку найвпливовіших. За словами астролога, король Чарльз хоч і є наслідним правителем Великобританії, його влада тьмяніє на тлі авторитету принцеси Уельської.

 Фото: Getty Images