Пенні Мордонт, яка тримала меч на коронації Чарльза III, викликала справжній фурор у Мережі (ФОТО)

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Член парламенту від консерваторів, лідерка Палати громад і лорд-голова Таємної ради Пенні Мордонт опинилася в центрі уваги на коронації Чарльза III та Камілли. 50-річна державна діячка підкорила глядачів своєю фізичною підготовкою та сміливим вбранням. Деталі — на HOCHU.ua!

Пенні Мордонт зіграла одну з центральних ролей у коронації короля Чарльза III. На відкритті церемонії лорд-голова Таємної ради пройшла з Державним мечем XVII століття проходом Вестмінстерського абатства. Це перший раз у британській історії, коли жінка тримає меч, який також використовується на державному відкритті парламенту. Крім того, до цього жодна жінка не виконувала настільки важливу участь у коронації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Меч із хитромудрими деталями був виготовлений для коронації Георга IV 1821 року. Він інкрустований діамантами, рубінами та смарагдами й прикрашений оздобленими коштовним камінням трояндами, будяком і трилисниками. На коронації Чарльза його благословив архієпископ Кентерберійський, перш ніж Мордаунт передала холодну зброю королю. Меч, що символізує королівську владу, помістили в праву руку короля, потім прикріпили до пояса, а згодом відстебнули. Після — Чарльз передав меч старшому священнику, а на завершення процедури меч був "викуплений" Мордонт. Вона поклала символічні гроші на блюдо для милостині, перш ніж витягнути меч із піхов і нести його оголеним.

Велику увагу було приділено вибору одягу. Пенні Мордонт обрала сукню бірюзового відтінку від бренду Safiyaa за 2000 фунтів стерлінгів (понад 90 тисяч гривень) з вишитими золотими папоротями. Свій образ вона завершила замшевими туфлями на підборах, парою масивних перлинних сережок і капелюхом у тон сукні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На коронації Чарльза III та Камілли не обійшлося і без казусних інцидентів. Наприклад, молодший син Кейт Міддлтон і принца Вільяма відзначився завзятою поведінкою , а відома співачка Кеті Перрі спершу ледь не впала , а потім ще довго шукала своє місце в залі.

Фото: GettyImages