Це безумовна перемога? Букмекери змінили прогнози напередодні фіналу Євробачення 2023

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

У першому та другому півфіналах Євробачення 2023 практично всі конкурсанти представили публіці свої номери. І навіть український гурт TVORCHI, який автоматично потрапив до гранд-фіналу, вперше показав єврофанам свій оновлений номер. Загалом за перемогу у фіналі Євробачення побореться 26 країн-учасниць, а в кого з них найвищі шанси на перемогу — дізнайтеся на HOCHU.ua!

Уже цієї суботи, 13 травня, стане відоме ім'я переможця Євробачення 2023. Напередодні, за традицією, букмекери роблять власні прогнози результатів конкурсу. Кілька місяців тому лідером у букмекерів були представники України - гурт TVORCHI. Пісня Heart of Steel здається їм однією з найкращих, навіть попри те, що за всю історію конкурсу, перемога країни кілька років поспіль — вкрай рідкісний випадок. Проте вже незабаром у саунд-продюсера Андрія Гуцуляка і вокаліста Джеффрі Кенні з'явилися сильні конкуренти, які змогли змістити TVORCHI з позиції першості.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так, тривалий час фавориткою букмекерів залишається представниця Швеції співачка Loreen. Сьогодні її позиція зміцнилася до 51%, хоча три дні тому була всього лише 44%. Варто зазначити, що після виходу конкурсної пісні "Tattoo", артистку звинуватили в плагіаті на українську співачку Міку Ньютон. Утім, це не перший випадок, коли шведка замішана в таких скандалах — її пісня Euphoria, з якою Loreen виграла Євробачення 2012 року, підозріло схожа на "Stole my heart what a shame" гурту One Direction.

Друге місце на думку букмекерів посяде представник Фінляндії співак Käärijä. Фінський репер підкорив глядачів яскравим виконанням пісні Cha Cha Cha Cha і незвичайною постановкою. Напередодні гранд-фіналу його шанси на перемогу оцінюють у 20%. Слід зазначити, що раніше його позиція була дещо міцнішою — 23%.

Третє місце букмекери віддають Україні. З попередніми лідерами у гурту TVORCHI досить великий розрив — імовірність перемогти оцінюється в 6%. Проте артисти теж упевнено тримаються серед трійки лідерів.

На четверте місце різко увірвалася представниця Ізраїлю співачка Noa Kirel з композицією Unicorn. П'ятірку лідерів закриває представниця Іспанії співачка Blanca Paloma, яка виступить із піснею EAEA.  Далі місця в букмекерському рейтингу топ-10 розподілилися наступним чином:

6 місце — Франція: La Zarra — Évidemment;
7 місце — Норвегія: Alessandra — Queen of Kings;
8 місце — Італія: Marco Mengoni — Due Vite;
9 місце — Велика Британія: Mae Muller — I Wrote A Song;
10 місце — Австралія: Voyager — Promise.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, напередодні Євробачення британський лоукост EasyJet підготував для своїх клієнтів кумедний сюрприз. Пасажири, які вилітають або прибувають до Ліверпуля цього тижня, побачать бортпровідників у незвичному вбранні,  зокрема в образі співачки Руслани, яка першою здобула перемогу для України на міжнародному пісенному конкурсі.