"Тоді не було такого тренду": Катя Осадча розповіла, чому вирішила вести "Світське життя" українською мовою (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу

Кароліна Гайдук

Редакторка стрічки новин

Українська громадська діячка та волонтер Катерина Осадча у 2005 році почала вести програму "Світське життя", яка спричинила справжній інтерес українського народу. В інтерв’ю ВВС на YouTube знаменитість розповіла, чому з командою вирішили виходити в ефір саме рідною мовою, а не російською. Деталі – в матеріалі HOCHU.ua!

Катерина Осадча нагадала, що проєкт вийшов на українському телебаченні після Помаранчевої революції. Так, спочатку "Світське життя" було в ефірі телеканалу "Тоніс", а з 2008 року – на "1+1".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Програма виходила українською мовою з 2005 року, тоді на українському телебаченні було дуже мало україномовних ведучих, були поодинокі випадки. Програма вийшла після Помаранчевої революції, ми зрозуміли, що програма має бути виключно українською мовою, це навіть не обговорювалося. Тоді не було такого тренду ані на мову, ані на патріотизм,

— розповіла вона.

Теледіва підкреслила, що до 2014 року до України часто приїздили російські виконавці та актори. За її словами, з ними вона проводила інтерв’ю виключно українською.

Я ніколи не переходила на російську мову, якщо людина говорила зі мною російською. Навіть з росіянами в Україні,

— заявила вона.

Інтерв'ю Каті Осадчої 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що Катя Осадча рідко ділиться особистим життям у соціальних мережах, однак у день народження своєї матері вона не змогла втриматись. Ведуча опублікувала милі фотографії з мамою, зворушливо привітавши її зі святом.