Помер видатний письменник Кормак Маккарті, автор роману "Старим тут не місце" та "Дорога"

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Увечері 13 червня стало відомо, що помер американський письменник Кормак Маккарті. Лауреат Пулітцерівської премії та премії Джеймса Тейта Блека помер у власному будинку у віці 89 років. Подробиці дізнавайтеся на HOCHU.ua!

Сумною новиною поділилося видання The Guardian з посиланням на книжкове видавництво Penguin Random House і сина романіста Джона Маккарті. Повідомляється, що Кормак Маккарті помер у своєму будинку в Санта-Фе "з природних причин". Більше деталей близькі письменника розкривати не стали.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначимо, Кормак Маккарті відомий як один із найвидатніших сучасних письменників США. Найбільшу популярність йому приніс постапокаліптичний роман "Дорога", що оповідає про подорож батька і його сина. Саму книгу було випущено 2006 року, а вже за кілька років, 2009-го, на великі екрани вийшов фільм за сюжетом роману, головну роль у якому виконав актор Вігго Мортенсен.

Інші книги Маккарті теж отримали визнання критиків і були екранізовані. Серед них - "Всі красиві коні" і "Старим тут не місце" братів Коенів. До слова, останній 2007 року був номінований на церемонії вручення премії "Оскар" і отримав нагороду за найкращий фільм.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що зірка фільму "Спалах" Тріт Вільямс трагічно загинув у ДТП. Знаменитий актор розбився на власному мотоциклі в Досеті, штат Вірджинія.