Обрали культурний фронт: українські зірки, які стали добровольцями, але не пішли воювати (ФОТО)

Новини шоубізнесу

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Багато зірок українського шоу-бізнесу, коли почалося повномасштабне вторгнення рф на територію України, зробили свій свідомий вибір та пішли захищати країну. Однак деякі селебритіс, які попередньо записалися в ЗСУ чи ТРО, але на передову не відправилися.

Пропонуємо вашій увазі добірку з українських знаменитостей, які в найтяжчий для країни час взяли зброю до рук та стали на захист батьківщини. Проте, як повідомляє Апостроф , на даний момент ці артисти надають перевагу благодійним концертним заходам та іншим акціям на підтримку України.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Макс Барських

Минулого року артист публічно повідомляв, що вступив до лав ЗСУ. Співак отримав необхідні для ведення бойових дій навички. Він навіть отримав посаду відповідального за постачання батальйону під Києвом.

Я вирішив приєднатися до ЗСУ – і тепер я у складі батальйону під Києвом. Поки що, зрозуміло, записаний як резервіст, бо я не маю військового досвіду. Мене призначили відповідальним за поставки. Вірю, що можу виявитися корисним у пошуках допомоги, - говорив співак. - Одна з головних причин, чому я вступив до ЗСУ - це бажання підтримати як бійців, так і кожного, хто ніколи не був пов'язаний з військовою справою, але хоче захищати свою країну і зараз відчуває страх. Але коли я перебуваю на навчаннях, у батальйоні, то відчуваю єдність, і стає легше. Я вірю, що разом ми непереможні. Ну і мені особисто легше, коли я фізично присутній там, де можу бути корисним,

- розповідав Барських.

Проте, дещо пізніше Макс вирішив, що на сцені зробить для перемоги України набагато більше. Нині він влаштовує концертні акції. Свою відсутність на передовій він коментує тим, що є резервістом.

Мені хотілося щось робити, якось допомагати, підтримати дух. Я приїхав до Києва, знайшов один батальйон, але командир мені відразу сказав, що воїнів достатньо, вистачає. І я почав виступати з концертами і бути сильнішим у тому, чим я можу бути сильнішими,

- зазначав Барських.

Потап

Знаменитий реп-виконавець у свій час заочно став добровольцем ТРО, адже в перші дні війни чоловік перебував не в Україні. Записатися в тероборону Потапу допоміг його батько.

Я сказав батькові: Хочу на фронт, на передову. А він каже: У тероборону запишися для початку. Я кажу: Запиши мене в тероборону. Так я записався в тероборону заочно і вирішив, що далі робитиму те, що вмію. Доносити все про Україну,

- заявив артист у вересні минулого року.

Фагот із "ТНМК"

Фронтмен гурту "ТНМК" в перші дні війни став добровольцем  батальйону "Реванш". Там він опинився після того, як не зміг вступити до лав тероборони столиці.

На нуль мене так і не пустили. Командири батальйону мене бережуть. Тролять мене, що занадто дорогий, щоб мене пускати в якісь передряги. Але я починаю вчитися. Мені бушмастер такий красивий підігнали друзі з ветеранки – з ним треба навчитися працювати. Потім пройшов курс такмеда у Дениса Суркова. Тепер я горло можу перерізати, але щоб людина вижила. Трубочку, катетер вставити, декомпресію легень зробити при пневмотораксі. Мені іноді важко собі уявити, що я на справі це колись можу застосувати, але треба знати все,

- розповідав Олег у червні минулого року.

"Дизель" з гурту Green Grey

Ефектний соліст знаменитого дуету повідомляв минулого року, що став добровольцем Сил територіальної оборони ЗСУ. Дизель  підписав відповідний контракт із батальйоном "Мрія".

Зрозуміло одне - швидко все не закінчиться. А отже, потрібні будуть сили на ротацію наших хлопців і сил знадобиться чимало! Бачу себе корисним зі зброєю в руках. Учора підписав контракт з Батальйоном "Мрія". Будемо служити. Слава Україні!

 – говорив раніше артист.

Нині немає жодних доказів, що співак воює. Відомо, що він систематично влаштовує благодійні концерти на підтримку ЗСУ.

Віктор Бронюк

Лідер гурту "ТІК" минулого року вступив до лав територіальної оборони у Вінниці. На початку року він говорив:

Займаємося більше логістикою, комунікацією. Є досвід для новостворених структур ЗСУ. Маю досвід і волонтерської, і громадської, і чиновницької роботи.

Як повідомляв Віктор, частина учасників його колективу, які у ЗСУ, несли службу у Бахмуті, Краматорську та займалися евакуацією тяжкохворих з найгарячіших точок. Сам артист на війну так і не відправився.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Олександр Положинський висловився щодо ухилянтів . Артист хоче воювати лише поряд  з вмотивованими українцями.