"Талант, якого ще не знала Україна": український бомонд розчулює спогадами про Ніну Матвієнко

Новини шоубізнесу

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

У неділю, 8 жовтня, стало відомо про смерть легендарної української співачки Ніни Матвієнко. Ніжна та тендітна народна артистка України змогла зачарувати своїми співами мільйони шанувальників та відіграти визначну роль у становленні української культури. А пісні у виконанні Ніни Митрофанівни знають від малого до великого.

Сумна новина сколихнула буквально увесь український шоубіз. Зірки висловлюють щирі співчуття родині Ніни Матвієнко та згадують, свої зустрічі з легендою української сцени. Якими спогадами діляться знаменитості — детальніше розповідаємо на HOCHU.ua!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тоня Матвієнко 

Безсумнівно, для доньки Ніни Митрофанівни це найболючіша втрата, про яку вона сповістила всю Україну. Співачка не стала вдаватися у деталі та лише повідомила, що не стало її мами. Згодом Тоня лише повідомила у Сторіс, що прощання з Ніною Матвієнко відбудеться у середу, 11 жовтня, у філармонії.

Володимир Зеленський

Президент України не оминув гірку новину та вшанував памʼять народної артистки. У своєму дописі він зазначив, що Ніна Митрофанівна недарма отримала звання Героя України, враховуючи її величезний вклад у розквіт нашої культури.

Сьогодні від нас пішла справді народна артистка України. В усіх сенсах цього слова.
Ніна Митрофанівна Матвієнко.
Овації її унікальному співу лунали в залах по всій Україні, у США, Канаді, Франції, Польщі, Південній Кореї, Мексиці, у країнах Латинської Америки та багатьох інших місцях планети.
З нами назавжди залишаться її неперевершений автентичний і справді магічний голос, її народні ліричні та обрядові пісні. Колядки, щедрівки, веснянки, купальські, жниварські й обжинкові, весільні пісні та колискові у її виконанні. Її "Чарівна скрипка", "Дикі гуси", "Квітка-душа"...
Все це житиме вічно в нашій культурі, нашій музиці, нашій памʼяті.
Мої щирі співчуття рідним і близьким. Світла памʼять!

— написав Володимир Зеленський.

Наталія Могилевська

Артистка зізналася, що була приголомшена цією трагічною новиною. Наталія пригадала свою останню зустріч з Ніною Митрофанівною у травні цього року, яка судячи з усього, відбулася під час концерту.

Це наші останні фото. Я ніби відчувала, що наближається щось серйозне. Запропонувала допомогу лікарів, але Ніна Митрофанівна відмовилась,

— розповіла Могилевська.

Христина Соловій

Співачка також була особисто знайома з народною артисткою України та не могла не прокоментувати гірку новину. Христина поділилася спільними фото з Ніною Матвієнко та зазначила, що смерть артистки — гірка втрата усього українського народу.

Катерина Репяхова

Молода дружина Віктора Павліка поділилася кадром, на якому Ніна Митрофанівна позує в обіймах її чоловіка. Блогерка пригадала, як взимку вони відпочивали в одному готелі та проводили разом час.

Ваня Рассел

Блогер та музичний критик теж пригадав свою зустріч з Ніною Матвієнко. Тоді народна артистка зробила йому комплімент та навіть заспівала для нього.

Святослав Вакарчук

Світла пам'ять неймовірній людині, душі нації, чий голос назавжди з нами! Ніна Матвієнко, любимо, пам'ятаємо!.. Тоня і всі рідні, прийміть найщиріші співчуття,

— написав лідер гурту "Океан Ельзи".

Ірина Федишин

Це була неймовірно талановита, дуже світла, життєрадісна і щира Людина… Дякую, Ніно Митрофанівно, за ваші душевні пісні. Дякую за неймовірний вклад в українську культуру. Спочивайте з миром. Ви назавжди у нашому серці.

Jerry Heil

Я відмовляюся вірити.
З життя пішла найяскравіша зірка всіх часів. Світла душа і талант, якого ще не знала Україна.
Людина, що зачаровувала усіх без виключення.

Руслана

Ми ще не в стані осягнути, яка велика людина пішла в засвіти, залишивши нам безцінні скарби українського серця!.. Вічна памʼять і вічного цвітіння квітці душі України,

— написала співачка.

Світлана Тарабарова

Ніна Митрофанівна завжди була тобі рада, ніби найкращому другу, завжди знаходила тепле слово та пораду, які я слухала, як мала дитина, із розпахнутим серцем.
Саме Ніна Митрофанівна навчила мене розмовляти з водою і просити воду забрати погане, наділити світлом.
Ви моє Світло, наше Світло НАЗАВЖДИ!

Катя Осадча

Я не знаю чому небо Вас забрало так рано… Але ваш голос я не забуду ніколи, і не тільки те, як ви співали, але й, як розмовляли… Так тихо, ніжно і з такою хитринкою ніби …
Нам буде вас дуже бракувати… Дуже сильно…
Це дуже зарано, ми так багато ще не встигли зробити з вами, ще й ця клята війна…
Спочивайте Ніно Митрофанівно!
Ви й за життя були, як янгол, в тепер ви будете серед своїх,

— чуттєво звернулася телеведуча.

Дмитро Монатік

Вона була неймовірно людяна, щира, неповторна, справжня Легенда. З нею завжди можна було про все посміятися та про все посумувати. Її поради та думки я буду нести з собою все моє життя.
Пішла з життя Легенда української сцени. Людина з великим серцем, чиї пісні наповнювали.
Ніно Митрофанівно, вдячний долі за те, що вдалося разом з вами співпрацювати та знати особисто. Велика втрата для всіх нас! Вічна памʼять! Щирі співчуття сімʼї та рідним!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми зібрали 10 найкращих пісень у виконанні Ніни Матвієнко. Пропонуємо згадати, як звучить чарівний голос співачки, що стала Героєм України.