Сенцов показав свого сина та розсекретив діагноз, через який хлопець пережив знущання в школі (ФОТО)

Знаменитості

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Знаменитий український режисер Олег Сенцов порадував своїх фоловерів світлиною сина Владислава. А ще - назвав діагноз, який лікарі поставили йому ще у дитинстві.  Подробиці - в нашому матеріалі.

Знімком 19-річного юнака Олег поділився на своїй офіційній сторінці у Facebook. Окрім 47-річний режисер зізнався, що Влад страждає на аутизм. Як повідомляє зірковий батько, хворобу хлопцеві діагностували ще коли йому було 3 роки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сенцов каже, що на долю його дитини випало чимало різних випробувань. Зокрема Владиславу було надзвичайно тяжко  соціалізуватися та знайти себе.

Владу було три роки, коли йому поставили діагноз аутизм. Важко прийняти, що твоя дитина не така, як інші, але ще важче боротися з хворобою, від якої немає ліків. Влад не розмовляв до шести років, не вмів гратися іграшками, а просто кидав їх і ходив безцільно по колу. Ми теж ходили безкінечним колом лікарів, пробуючи всі методики, які тільки існували. Влада вигнали з двох звичайних дитсадків і він опинився в спеціалізованому. Його вдалося стабілізувати. Він заговорив, мало й погано, але заговорив. Почалися щоденні заняття, переважно вдома, де годинами йому доводилося втовкмачувати елементарні знання,

- зізнався чоловік.

Серйозні випробування на сина знаменитості чекали в спеціальній школі, де він відвідував театральний гурток. Однак, на жаль, навчання довелося лишити через знущання  однолітків.

Навіть у спецшколі існує булінг, і я ніколи не забуду той ранок, коли Влад сказав, що не хоче йти туди, бо інші хлопці називають його дурником. А потім настав 2014-й, окупація Криму і в'язниця. Нас розлучили на п'ять років і Влад виріс без мене. Після мого звільнення забрати його до Києва було справою нелегкою, але ми зробили це. Тут він пішов до звичайної школи, де йому не робили знижок, тому знову було важко. Він майже не знав української, але вивчив її та вирішив поступати на художника театру ляльок,

- розповів Сенцов.

Нині, 19-річний хлопець навчається в університеті. Як розповів Сенцов, його син тепер студент КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого.

Від самого дитинства Влад любив дві речі: казки і малювати. Йому 19 років і він продовжує любити те саме, тому що досі живе, як дитина. Можливо, він залишиться таким назавжди, але головне, щоб він залишався такою ж світлою дитиною. Сьогодні стало відомо, що Влад зміг поступити до університету Карпенко-Карого на бюджет. Син з такої нагоди смажить дома відбивні,

- заявив Олег.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на фронті помер актор фільму "Носоріг" Євген Світличний. Чоловікові було лише 29 років.