Що постить у себе в Інстаграмі зірка фільму "Довбуш" Даша Плахтій (ФОТО)

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Українська акторка Даша Плахтій ще з дитинства захоплюється акторством та грою на сцені. Воно і не дивно, адже зростала дівчина у творчій родині — її тато був актором драматичного театру ім. Захави у Павлограді.

Нещодавно у кінопрокат вийшла нова історична драма "Довбуш" режисера Олеся Саніна, одна з головних ролей в якій дісталася саме Даші Плахтій. Стрічка з бюджетом у понад 100 мільйонів гривень стала одним із найдорожчих українських фільмів в історії. Робота над ним велася більше ніж 5 років, а вихід на екрани спочатку був запланований на осінь 2019 року, проте його довелося перенести. Згодом прем'єру "Довбушу" знову було перенесено повторно — на цей раз через початок повномасштабної війни в Україні. Проте 24 серпня, у День незалежності, в прокат нарешті вийшла довгоочікувана кінострічка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У першій половині XVIII ст. у Карпатських горах розгортається історія життя Олекси Довбуша, його кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?

— йдеться у синопсисі фільму.

Головну роль Олекси Довбуша зіграв актор Сергій Стрельников, а Даша Плахтій втілила роль Марічки, коханої героя. У 2018 році вона здобула Золоту Дзиґу в номінації Найкраща жіноча роль за гру у фільмі "Стрімголов", а крім того, за свою кінокар'єру, вона зіграла у понад дванадцятьох фільмах.

Зі своїм чоловіком Даша Плахтій познайомилася ще навчаючись на старших курсах університету. Спочатку вони почали разом працювати, влаштовували концерти, заходи, творчі вечори й таке інше. Але згодом їх зв'язок став романтичним, а після — у пари народилася донечка Соломія, яку нерідко можна побачити у соцмережах зіркової мами.

До початку повномаштабної війни разом із коханим та їх спільною донькою Даша Плахтій часто подорожувала світом. Окрім того, акторка любить фотографувати та відкрила власний магазин індійських прикрас Shanti Shanti Shop. А от її чоловік займається розвитком власного музичного бару. На своїй сторінці в Instagram Даша часто ділиться робочими моментами, та кадрами особистого життя, в тому числі й з родиною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми зібрали  10 цікавих фактів про Ксенію Мішину. Спойлер: зірка навчалася на економіста, але кінець кінцем обрала роботу, яка їй ближча до душі.