"Це п*здець": відома блогерка жорстко розкритикувала російськомовних українців, які повиїжджали за кордон

Знаменитості

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Відома українська блогерка Ярослава Гресь вирішила підняти тему українців та російської мови. Подробиці - в нашому матеріалі.

40-річна координаторка фандрейзингової платформи United 24 дуже розлютилася, коли вкотре почула російську мову за кордоном. Як виявилися, розмовляли не росіяни, а саме українці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про це Ярослава повідомила у своєму пості в instagram . Вона пише:

Шановні українці у тимчасовій еміграції, я вчора мала радість пройтися ввечері гарним варшавським парком і була приголомшена кількістю російської мови. Кожна друга людина. Ніби я гуляю десь по Москві. Тож є два варіанти. Варшаву непомітно окупували росіяни. Або це були українці з похибкою на поодиноких білорусів. Схиляюся до другого.

На правах людини, яка 1,5 року працює з міжнародними партнерами і залучає на підтримку України всіх, кого тільки можна, маю до вас одне просте питання — ви *банулися? Ви не усвідомлюєте, що йде екзистенційна війна? Війна за право українців існувати як нації, а не бути частиною імперії. Що мова - це ATACMS, помножена на F16? Що вивіску "Маріуполь" замінили на "Мариуполь" одразу після захоплення міста не просто так? Я не розумію, що тут треба пояснювати, правда.

Окрім того, жінка відмітила, що діти українців, які виїхали за кордон, немов губки, вбирають в себе знання, які допомагають швидко вивчати іноземну мову, проте рідну все більше і більше забувають. Ярослава переконана, що українські діти мають знати хоча б 100 найбільш поширених слів рідною мовою.

Тільки б без крику в парку: "Ванєчка, смотрі под ножкі!". Здається, що це ваша особиста справа, але все значно гірше, ніж ви думаєте. Кожен Ванєчка впливає на крихту міжнародної підтримки. Окремо один Ванєчка нічого не змінить. Але маса Ванєчек — це вже вибачте, п*здець,

- додала вона.

Блогерка окремо заявила, що їй досить важко спілкуватися і з іноземцями, та пояснювати їм, чому ж українці не переходять на державну мову. Люди з-за кордону не розуміють, чому український народ навіть попри страшні злодіяння, які вчинила росія на території їхньої країни, досі не можуть відмовитися від мови окупанта.

У підсумку Ярослава звернулися до українців та щиро попросили їх більше спілкуватися рідною мовою. На її думку, це єдиний можливий шлях задля збереження України для майбутніх поколінь.

Аргумент про військових, які говорять російською, можете одразу припаркувати у гаражі. Військові захищають Україну зі зброєю в руках, віддають за неї своє життя. До військових питань нуль,

- написала Ярослава.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Меловін ставиться до російськомовних українців.  Артист не розуміє, чому досі до свідомості громадян України не дійшло, наскільки все це важливо. Особливо зараз.