На Спартака Субботу відкрито кримінальне провадження: чим це може обернутися для психолога

Знаменитості

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Скандальний блогер Спартак Суббота досі не може остаточно відбілити свою репутацію після резонансного  розслідування психотерапевта Іллі Полуденного. Однак, якщо перший час просто зникав культ "Подкаст терапії", співведучим якої був Євген Янович, то зараз справа психолога, який брехав про ступінь доктора наук, дійшла до правоохоронних органів. Деталі розповідаємо на HOCHU.ua!

В коментарі агентству УНІАН  прессекретар Шевченківського управління поліції Анна Зубрєва повідомила, що проти Спартака Субботи відкрито кримінальне провадження. Наразі його справа розглядається за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, щодо можливого підроблення документів про освіту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер поліція перевірятиме припущення щодо того, ніби псевдонауковець навмисно використовував фіктивні документи. Як каже Анна Зубрєва, до Міністерства освіти й науки України надійшло звернення щодо освіти скандального психолога. Однак звідти запит скерували до поліції.

Ми відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 ККУ (використання завідомо підробленого документа — УНІАН). Зараз ведеться досудове розслідування. Проводяться слідчі дії,

— повідомила Анна Зубрєва.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що МОН надіслало запити до ДП "Інформаційно-іміджевий центр" та ДП "Інфоресурс", щоб підтвердити факт наявності у реєстрах зазначених документів про освіту  Спартака Субботи. Однак у Реєстрі документів про освіту в ЄДЕБО відсутні дані про диплом магістра блогера, який позиціонував себе як кандидат наук та лікар-психолог.