Листя капусти для голубців буде відлітати саме: кухарський секрет

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Голубці – це традиційна страва у багатьох сім’ях, просто як червоний борщ. Частування готують до свят, щоб порадувати гостей та домочадців смачним частуванням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кожен кулінар має свій секрет приготування голубців. Єдина проблема, яка виникає у багатьох, пов’язана з підготовкою капустяного листя. Річ у тім, що листки буває складно зняти з качана. Іноді процес затягується. Але досвідчені кухарі знають, що процедуру можна спростити. Детально про це розповіли на Pixelinform.

Вибір капусти

Важливо правильно вибрати овоч. Ідеально підійде – качан середніх розмірів до одного або максимум 1,5 кг. Якщо вибирати плоди більші, то треба враховувати, що листя у них жорсткіше.

Звернути увагу варто і на колір капусти. Краще вибирати зеленіші овочі.

Підготовка качана

Коли ви вже принесли капусту додому, її слід промити, а качан треба вирізати. Потім капусту потрібно занурити у киплячу воду на 1-2 хвилини. Важливо закривати каструлю при цьому кришкою. Після цього качан слід перевернути та варити ще близько 30 секунд.

Через цей час треба дістати капусту з окропу та швидко зняти листя по одному. Якщо плід великий, процедуру з окропом можна повторити ще двічі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як швидко пропарити листя на голубці. Також ми розповідали, чим замінити оцет в консервації та рецептах.