Весь секрет — у запіканні! Готуємо бабагануш за рецептом Євгена Клопотенка

Рецепти

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Бабагануш - це страва арабської кухні, популярна в багатьох країнах Середнього Сходу та Середземномор'я. За останні кілька років цей кулінарний шедевр, який можна подавати як закуску чи гарнір, дійшов і до України, а його рецептом поділився знаменитий шеф-кухар Євген Клопотенко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Євген Клопотенко зізнається, що коли вперше спробував бабагануш, то думав, що збожеволіє від такого неймовірного смаку. Шеф-кухар навіть уявити не міг, що звичайні баклажани можуть давати такий вишуканий смак. Однак невдовзі створив свій авторський рецепт і поділився парочкою секретів приготування ідеального бабагануша.

За словами Євгена, весь секрет полягає в тому, щоби добре запекти овочі в духовці: вони повинні навіть трохи пригоріти. Ну що, спробуємо?

Бабагануш: рецепт від Євгена Клопотенка

Що нам знадобиться:

  • 2-3 баклажани

  • 2-3 зубчики часнику

  • 2-3 ст. л. оливкової олії

  • 1 ч. л. копченої паприки

  • 2 ст. л. пасти тахіні

  • Сік половини лимона

  • Петрушка, кріп або кінза на смак

  • Сіль і перець на смак

Як приготувати бабагануш:

Для приготування бабаганушу вам знадобляться 2-3 баклажани, які потрібно ретельно вимити та висушити паперовим рушником. Викладіть баклажани в лист або форму і кілька разів проколіть зубочисткою. Потім окропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин, поки поверхня баклажанів не стане добре підгорілою.

Після того, як баклажани трохи охолонуть, ложкою виберіть м'якуш і перекладіть її в миску. Додайте 2-3 зубчики часнику, сіль та перець на смак, 2-3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні та 1 ч. л. паприки.

Видавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності та додайте подрібнену зелень петрушки, кропу чи кінзи.

При подачі збризкайте бабагануш оливковою олією і злегка притрусіть паприкою. Подавайте його охолодженим з лавашем, крекерами чи сухариками!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть рецепт сирної паски від Ольги Сумської.