Твердий сир з трьох інгредієнтів: більше не будете купувати (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Більшість сирів можна приготувати вдома - з простих продуктів. Якщо ви вже куштували домашній плавлений сир , зверніть увагу на цей рецепт твердого сиру.

Він готується з молока, деякий час зберігається в холодильнику. Цей сир стане не лише смачним додатком до бутербродів, а й замінити магазинний продукт у стравах. На theLime поділились простим рецептом натурального продукту.

Інгредієнти: 

  • молоко (жирне) - 1 л

  • яйця - 3 шт

  • сметана 15-20% - 200 г

  • сіль - 1-3 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Виливаємо молоко в каструлю, додаємо сіль і доводимо до кипіння, постійно перемішуючи. У глибоку миску розбиваємо яйця.

  2. До яєць додаємо сметану. Вінчиком перемішуємо масу до однорідної консистенції.

  3. Яєчну суміш тоненькою цівкою, перемішуючи, виливаємо у гаряче молоко. Проварюємо 6-8 хвилин - поки сир не почне відокремлюватися від сироватки.

  4. Над каструлею встановлюємо друшляк над каструлею, вистилаємо його декількома шарами марлі. Відкидаємо сирну масу на друшляк і залишаємо - на 5 хвилин, щоб стікала сироватка.

  5. Беремо зручну пластикову форму для сиру із молока, ножем робимо в ній невеликі отвори. Перекладаємо туди отриману масу.

  6. У глибоку миску ставимо друшляк, наверх - форму з сиром. На неї встановлюємо тарілку, а потім - груз. Це може бути банка з водою.

  7. Залишаємо у такому вигляді на ніч у холодильнику. Зранку сир готовий.

При останньому перемішуванні можна додати ще спецій та зелені. Такий сир стане чудовим додатком, наприклад, до швидкої піци .