Секрети ніжних голубців: для чого додавати оцет

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як готувати смачний салат, що врятує у випадку несподіваних гостей. Тепер ділимось секретами приготування складнішої страви, що для багатьох є улюбленою - ситних голубців.

Дуже велика частина смаку голубців залежить від якості листів капусти. Якщо правильно підготувати їх, то голубці вийдуть соковитими та м’якими. Про простий спосіб розповіли на ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно підготувати листя капусти

Перший крок - це вибір правильної капусти. Зверніть увагу на качани з тонким листям. Найкраща капуста на голубці - з приплюснутою голівкою. Зазвичай береться середній качан капусти, такі мають вагу 1-1,5 кг.

Для підготовки капусти видаліть верхні листи з імовірними пошкодженнями, помийте капустину. Видаліть твердий качан із серединки. Покладіть капусту в каструлю і залийте її окропом.

Потім додайте у воду 0,5 ч. л. оцту. Також працює дрібка лимонної кислоти. Ці добавки допоможуть листю залишитися щільним і не порватися при приготуванні. У цій воді слід варити качан, відокремлюючи листя.

Що стосується фаршу, то, якщо ви обрали нежирне м’ясо, буде смачно додати в кожен голубець шматочок вершкового масла. Так страва вийде соковитішою.

Покращити смак може така дія, як попереднє обсмажування голубців на сковороді. Тушкувати голубці найкраще в бульйоні. Підійде грибний, овочевий або м’ясний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дуже смачно буде, якщо на стадії готування додати до підливи трохи сметани або жирних вершків. Ми ділились рецептом приготування цікавих лінивих пельменів.