В парку, ліфті, на зупинці та навіть на пляжі: навіщо людям секс у публічному місці і що за це "світить"

Ми та чоловіки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Навіть якщо ви знаєте все про кунілінгус та інші способи отримати і принести партнеру задоволення, є ризик, що під ковдрою стане нудно. У пошуках адреналіну та нового досвіду інтимні стосунки пар нерідко виходять за межі ліжка та навіть дому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещодавно резонанс отримала гаряча історія. У Львові дівчину судили за “порушення громадського порядку”:

Вчинила дії розпусного характеру, а саме бувши оголеною нижче пояса, вступила в контакт (статеві зносини) з громадянином, чим порушила громадський порядок, що стало проявом безсоромності та грубої непристойності, - йдеться у постанові суду.

Якщо коротко і своїми словами, то пара займалась сексом на зупинці, коли їх спіймали на гарячому. Львів’янка свою провину визнала. Їй винесли усне зауваження, йдеться у повідомленні Zaxid.net.

Чому люди готові йти на ризик?

Є декілька причин, чому люди готові займатись сексом на вулиці. За словами психологині Анни Щербань, інтимна взаємодія в громадському місці - одна з найпопулярніших еротичних фантазій як у чоловіків, так і у жінок. Це підтверджують і звіти PornHub- за даними ресурсу, категорія “секс за межами дому” у 2022 році зайняла 4 місце серед пошукових запитів.

Експерт зі стосунків Сергій Рясенко в одному з епізодів подкасту “Інтим пропонувати” говорить, що коли ми вибираємось за межі ліжка, нам відкривається новий, оновлений ландшафт приміщення - навіть коли ми просто спимо на підлозі. Те ж саме можна сказати і про інтимну взаємодію поза домом - в нових умовах оновлюється сприйняття і партнера, і інтимної взаємодії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Психолог Роман Мельниченко для “Фактів” наводить дві основні причини, чому люди вирішують зайнятися сексом на вулиці. І перша із них стосується молоді: “хочеться, але особливо немає де”.

До другої ж категорії можна віднести пари, які шукають якогось різноманіття, гостроти, родзинки. Секс, в якому присутня думка про те, що хтось може спіймати, може принести потужні еротичні почуття і переживання.

Але, якщо для одного з партнерів публічний секс – це сильний стрес, то хорошим секс не буде, наголошує психолог. Також бувають випадки, коли бажання отримати адреналін задовольняється повністю і навіть надмірно - коли вас застукали, як у випадку з львів’янами. Тоді вже запускається машина закону.

Що таке публічне місце

Перш ніж розповідати про санкції за секс у громадському місці, нам необхідно дати чітке визначення такого місця, тобто позначити, де не можна. А не можна практично скрізь.

Згідно із Законом України від 22.09.2005, громадське місце - це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.

Як пишуть на Protocol.ua, це може бути будь-яке місце, адже юридично під цю дефініцію підпадає будь-яке місце, де поблизу є або можуть бути люди. Наприклад, ліфти, кабінки для переодягання в супермаркеті, парки і в деяких випадках навіть ваш припаркований автомобіль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що за це буде?

У жодному законі або кодексі України немає статті з визначенням "секс в громадському місці". Але це не означає, що така дія не є порушенням і покарання за це не буде.

Найчастіше правоохоронці кваліфікують секс в публічних місцях як дрібне хуліганство. Набагато рідше, в залежності від вашого наміру, ситуації та ступеня заподіяної шкоди таке порушення може трактуватися як кримінальний злочин і в такому випадку кваліфікуватися вже, як хуліганство.

Пояснимо на наочних прикладах. 

Якщо ви піддалися пристрасті в парку, десь в затишному містечку, але вас "застукав" поліцейський - це адмінка або можливо навіть усне попередження, яке не тягне за собою жодних негативних для вас наслідків. Якщо ж ви цілеспрямовано та усвідомлено займаєтеся сексом на вулиці, на очах у перехожих, супроводжуючи це все гучними криками, ахами, охами і лайливими слівцями, тим самим висловлюючи протест суспільній моралі - тут вже можна розраховувати на кримінальну відповідальність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Бонус: в яких країнах дозволений секс в публічному місці

Закон і бізнес розповідає, що у Копенгагені, публічний секс дозволений в одному з парків. Але з обмеженнями: з 9:00 до 16:00 потрібно ховатися. Займатись сексом на вулиці можна у Гвадалахарі — за умови, що оточуючі не будуть скаржитись. Це зробили для того, щоб поліція зосередилася на боротьбі зі злочинністю, а не ганялася за тими, у кого немає грошей на готельний номер. І, звісно, вільний Амстердам, де взагалі немає жодних заборон стосовно інтимного життя.

Раніше ми писали про те, як познайомитись з дівчиною та що написати їй після сварки. А найголовніше - чого точно не варто їй казати і писати.