Бігти не озираючись: 8 червоних прапорців, які сигнализують, що з цим хлопцем вам не по дорозі

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Червоні прапори у стосунках - це вираз, який зазвичай використовується для позначення попереджень або сигналів про те, що щось може бути не гаразд у романтичних стосунках. Ці червоні прапори вказують на потенційні проблеми чи неприємності, які варто врахувати. Що ж можна віднести до цих прапорців і що робити далі дізнайтесь у матеріалі Хочу.

Що означає червоний прапор у відносинах

Червоний прапор у відносинах – це поведінка, яка повинна змусити вас серйозно задуматися) – і іноді це може вказувати на ширшу закономірність, пояснює SELF  консультантка для пар Фолашаде Адекунле.

Партнер, який одного разу забув про твій день народження? Так, це дратує, але чи це червоний прапор? Не обов'язково. Проте партнер, який постійно забуває важливі дати – це вже тривожний сигнал.

Одна з причин, через яку буває складно розпізнати тривожні сигнали, полягає в тому, що багато чого у стосунках може йти добре. Крім того, може бути важко визначити, що саме змушує нас почуватися некомфортно,

– каже Адекунле.

Крім відстеження дій, що повторюються, вона рекомендує звертати увагу на своє внутрішнє відчуття. Також Адекунле радить поставити собі питання: "Чи примушує ця поведінка партнера почуватися небезпечно, без піклування або погано ставитися до себе?". Якщо відповідь на будь-яке з цих питань позитивна, ви знаходитесь на території червоного прапора.

Червоні прапорці у стосунках: на що звернути увагу

Фолашаде Адекунле та психотерапевтка Дульсінея Пітагора радять звернути увагу на такі червоні прапорці:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Хлопець квапить події

Цей червоний прапор у відносинах широко відомий як "любовне бомбардування", не обов'язково стосується нового партнера, який дуже рано освідчується або хоче з'їхатися разом після п'яти побачень.

Любовне бомбардування стає тривожним, коли одна людина намагається маніпулювати іншою, щоб вона опинилась у ситуації залежності,

— каже Адекунле.

Якщо ваш партнер каже щось на зразок: "Я не можу жити без тебе" або намагається ізолювати вас своєю лютою прив'язаністю, це дуже тривожні знаки.

2. Хлопець описує всіх колишніх як "божевільних"

Деякі відносини закінчуються настільки погано, що ми все ще злимось на колишніх через довгі роки. Але якщо ваш новий партнер чехвостить всіх своїх колишніх при кожній зручній нагоді, це ознака того, що проблема зовсім не в попередніх партнерках.

Якщо ви зрештою почнете зустрічатися з ним, то, ймовірно, якось теж поповните ряди цих "божевільних колишніх".

3. Хлопець грубить працівникам сфери послуг

Хороша новина полягає в тому, що цей червоний прапор легко помітити на ранньому етапі спілкування. Коротко кажучи, чи ви хочете бути з кимось, хто вважає своїм правом грубити бармену? Якщо ні, замовте мартіні на винос.

4. Хлопець дуже відрізняється від опису, який він дав собі у додатку для знайомств

Якщо хлопець називає себе завзятим туристом, але хоче тільки гуляти мощеними доріжками вздовж поля для гольфу, варто взяти до уваги. Можливо, йому бракує самосвідомості. А недолік самосвідомості у поєднанні з невідповідністю між словами та діями може спричинити проблеми, коли справа доходить до вирішення конфліктів надалі.

5. Хлопець у гніві змушує вас почувати себе в небезпеці

Гнів – це нормально, і якщо ви перебуваєте у стосунках, майже гарантовано будуть моменти, коли вам захочеться уткнутися обличчям у подушку та закричати. Проте, якщо ваш партнер настільки злиться, що б'є стіну або ламає предмети домашнього вжитку, Адекунле попереджає, що в майбутньому ця поведінка загостриться.

6. Хлопець порушує ваші фізичні кордони

Чи продовжують вони торкатися вас, здавалося б, невинними способами (наприклад, обіймати, гладити плечі або навіть неодноразово тикати вас в руку, як брата чи сестру), коли ви просите про особистий простір? Як і у випадку зі всіма кордонами, ми хочемо бути впевнені, що хтось поважає те, як ми говоримо їм, як з нами поводитися,

— каже Адекунле.

Якщо партнер розсуває фізичні кордони, Адекунле наголошує, що це може бути ознакою того, що ця людина з часом перестане поважати ці межі.

7. Ваші друзі не хочуть проводити час із цим хлопцем

Кохання може бути неуважним, тому, якщо ваші друзі не в захваті від вашого нового партнера, це може стати відмінною перевіркою реальності, каже Адекунле.

8. Газлайтинг

Газлайтинг - це емоційна маніпуляція, при якій партнер спотворює реальність, змушуючи вас сумніватися у своєму сприйнятті, заперечуючи ("Я ніколи цього не говорив") або звинувачуючи вас ("Ти дуже чутлива"). Це не лише образливо, а й дуже важко розпізнати.

Партнер, який розмахує цим червоним прапором, може використати вразливості іншого партнера проти нього самого, змушуючи повірити в те, що він винен у тому, що трапилося,

— каже доктор Пітагора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оскільки газлайтинг може змусити вас сумніватися у собі, доктор Пітагора радить звернутися за підтримкою до людей, з якими ви почуваєтеся в безпеці — наприклад, до терапевта або близької людини, — щоб обговорити, що ви відчуваєте, і отримати більше ясності в поведінці вашого партнера.

Раніше ми перерахували 9 ознак чоловіка-маніпулятора. Такі партнери – один великий червоний прапор.