Дівчатам це подобається: що нас приваблює у поганих хлопцях

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Чому дівчатам подобаються погані хлопці? Іноді чарівність такого bad boy настільки сильна, що ніякі потенційні підводні камені не лякають. Редакція Хочу вирішила дізнатися, у чому секрет і зрозуміти, чому добрим дівчаткам подобаються погані хлопці.

Чому дівчатам подобаються погані хлопці: психологія архетипу

Відповідей на запитання "Чому нам подобаються погані хлопці?" можна одержати безліч. Дівчата можуть назвати і впевненість, і чарівність, і непередбачуваність і спрагу пригод. Але психолог Марк Траверс у статті для Рsychology Тоday називає три головні причини того, чому дівчаткам подобаються погані хлопці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Погані хлопці впевнені у собі (чи ні)

Привабливість поганих хлопців багато в чому ґрунтується на впевненості, яку вони випромінюють. У впевненості самої по собі немає нічого поганого. Щобільше – здорова впевненість у собі – це нормальна риса потенційного партнера. Але в цьому питанні важливо вміти відрізняти справжню впевненість у собі від замаскованої зарозумілості, яка є похідною від невпевненості.

Справжня впевненість відрізняється емоційною самодостатністю та незалежністю, а ось напускна впевненість проявляється через парадоксальне ставлення "ти мені не потрібна", яке може приваблювати дівчат бажанням розкрити м'якший бік хлопця.

Потяг до поганих хлопців також можна порівняти зі складною, але захоплюючою головоломкою або складною грою-відкриттям,

– вважає Траверс.

Адже можна багато разів намагатися "виправити" або "приручити" таких поганих хлопців та шукати підтвердження своєї цінності.

Динаміка ненависті та кохання

Хоча нікому не подобається, коли з ним граються, замість того, щоб будувати нормальні стосунки, у багатьох людей є підсвідомий потяг до емоційного хаосу, який часто приносять у наше життя погані хлопці. Схильність поганого хлопця катати дівчину між позитивним та негативним ставленням може бути як болісною, так і приємною.

Підсвідома потяг до метушні може брати свою основу з дитячого досвіду, соціальних норм, що диктують наш вибір, або минулих стосунків, які залишили певні моделі в цій поведінці і тепер вони проявляються в наших подальших стосунках,

– пояснює психолог.

Любовні бомбардування

Інша поширена маніпулятивна тактика, яку використовують погані хлопці – любовне бомбардування. При цій тактиці під чином дбайливого партнера, який хоче захистити та надати увагу, можуть ховатися агресивні, контролюючі, безрозсудні та власницькі мотиви.

Тактика часто значною мірою спирається на хімію, використовуючи фрази на кшталт "Те, що у нас є, унікальне - ти не можеш заперечувати іскру між нами", тонко перенаправляючи увагу на вас.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Непереборне потяг до архетипу поганого хлопця обумовлено тонкою взаємодією психологічних чинників. Але пам'ятайте: хоча образ поганого хлопця може бути чарівним, здорові стосунки будуються на повазі та співчутті, а не на маніпуляціях,

– попереджає Траверс.

Раніше ми писали про те, як правильно брати перерву у стосунках, щоби все не закінчилося крахом. Для цього варто дотримуватись правил і чітко розуміти, для чого вашим стосункам потрібна пауза.