3 найсильніші молитви, які проженуть всі хвороби. Обов'язково прочитайте їх 9 серпня — на Пантелеймона Цілителя

Усі свята
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сьогодні, 9 серпня, віряни вшановують пам'ять Пантелеймона Цілителя. У церковному календарі ця дата отримала назву День пам'яті великомученика Пантелеймона. Цього дня заведено молитися святому за міцне здоров'я та зцілення. Найсильніші молитви до Пантелеймона Цілителя ви знайдете в нашому матеріалі на HOCHU.ua!

Ім'я великомученика Пантелеймона тісно пов'язане зі зціленням. Він став відомим завдяки винятковим здібностям, які виявились ще в ранньому дитинстві. Після набуття медичної освіти він присвятив себе безкорисливій допомозі нужденним, надаючи лікування абсолютно безплатно. Як християнин, він не лише докладав зусиль до зцілення, а й звертався до молитви про одужання хворих, бачачи в ній один зі шляхів полегшення страждань від хвороб та недуг. Навіть після завершення свого земного життя він не перестав надавати допомогу хворим, тому молитва до Пантелеймона Цілителя вважається святим зверненням, на яке віряни можуть отримати відповідь у вигляді допомоги та зцілення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Нижче ми зібрали тексти 3 найсильніших молитов, які потрібно прочитати 9 серпня на Пантелеймона Цілителя. Зберігайте собі та відправляйте близьким!

Молитва до Пантелеймона Цілителя про зцілення

О великий Христів угоднику і преславний цілителю, великомученику Пантелеймоне! Ти душею на небесах перед престолом Божим предстоїш і триіпостасною Його славою насолоджуєшся, а тілом і іконою святою на землі в Божественних храмах перебуваєш і даною тобі благодаттю різні чудеса твориш. Споглянь милосердним оком твоїм на людей, що стоять і перед чесною іконою твоєю моляться, благаючи від тебе цілющої допомоги і заступництва; піднеси до Господа Бога нашого теплі твої молитви і випроси душам нашим прощення гріхів.

Бо ми через беззаконня наші не можемо підняти очей до висоти небесної, ні піднести голосу моління до Його в Божестві неприступної слави; серцем скрушеним і духом смиренним тебе, заступника милостивого перед Владикою і молитовника за нас грішних, закликаємо, бо ти отримав благодать від Господа недуги відганяти і пристрасті зціляти.

Тебе просимо: не зневаж нас недостойних, що молимося тобі й помочі твоєї потребуємо, будь нам у печалях утішителем, у недугах лютих лікарем, у напастях покровителем, для хворих очей прозріння подателем, дітям хворим помічником. Випроси всім все, що для їхнього спасіння корисне, щоб твоїми до Господа Бога молитвами отримали благодать і милість і прославляли всіх благ Джерело і Дароподателя Бога, Єдиного в Тройці Святій, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва святому Пантелеймону про зцілення дитини

О великий угоднику Христовий, святотерпче і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься надо мною грішною, почуй стогін і плач мій. Умилостив Небесного верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, — як на те Його воля свята, хай дарує дитині моїй зцілення від недуги. Прийми недостойне моління моє, не відкинь мене й не гидуй моїми ранами гріховними, змасти їх єлеєм милости Твоєї і зціли дитя моє благодаттю. Виблагай у Христа Господа, Угоднику Божий, щоб через Твоє заступництво дарував здоров’я тілові й спасіння душі дитини моєї. Амінь.

Сильна молитва за здоров'я на Пантелеймона Цілителя

О, преславний цiлителю, великомучениче Пантелеймоне! Поглянь милостивим оком твоїм на людей, що перед твоєю чесною iконою до Господа моляться щиро i просять вiд тебе помочi й заступництва. Донеси до Господа Бога нашого щиросерднi до Нього наші прохання й благання i допоможи вимолити грiхiв наших прощення й помилування. Ми бо - через беззаконня, переступи й провини нашi - не маємо належної відваги очей пiдвести на висоту небесну, анi пiднести голос молiння до неприступної слави Божої. Ти ж прийняв вiд Христа Спаса благодать недуги вiдганяти, немочi зцiлювати.

Тож просимо тебе: не вiдкинь нас, недосконалих і грішних, що приходимо до тебе i благаємо: будь нам Господньою утiхою в печалях, цією Небесною силою і благодаттю зцiли прелютi недуги нашi, разом з нами вимоли в Бога всiм нам усе те, що для Його помилування, очищення й спасiння потрiбне; щоб, молитвами нашими й твоїми Божу благодать i милiсть отримавши, прославляли ми всякого добра Скарбницю й дарiв Подателя Бога, у Тройцi Пресвятiй Єдиного, Отця, i Сина, i Святого Духа, нинi, i повсякчас, i на вiки вiкiв. Амiнь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, що чомусь 9 серпня не можна пекти хліб. Більше про традиції та заборони цього дня читайте у нашому матеріалі.