Які молитви обов'язково треба прочитати на свято Воздвиження Хреста Господнього: молимося за здоров’я, захист, прощення гріхів

Усі свята
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

14 вересня віряни відзначають Воздвиження Хреста Господнього. Про прикмети та головні заборони свята ми писали в іншій нашій статті. А наразі ми розповімо, які молитви варто прочитати у цей день та як це зробити, щоб вони були почуті. 

У свято Воздвиження Хреста Господнього сходіть до храму або ж прочитайте молитви поруч з іконою вдома. Головне робити це від душі та з чистими помислами - тоді молитви мають найбільшу силу.

Пам’ятайте про важливі правила під час прочитання молитви:

Related video
  • Не тільки просіть про допомогу, а й промовляйте слова подяки.

  • Прочитайте молитву кілька разів без заминки, потім прокажіть її вголос та тричі перехрестіться.

  • Закінчивши молитву, ви можете озвучити своє найзаповітніше бажання.

Нижче ми зібрали для вас найсильніші молитви, які варто прочитати у цей день. З ними ви можете попросити у Бога про здоров’я для себе та рідних, про прощення ваших гріхів, про захист від злих духів та про зміцнення віри.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молитва про здоров'я рідних 

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім'я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва про прощення гріхів

Боже Ісусе Христе, милостивий наш, На хресті розп'ятий заради спасіння нашого, почуй молитви наші. Відгукнися на прохання і визволи від гріхів і слабкостей, віру підривають. Благаю про прощення за поведінку свою у всьому, що розгнівало і засмутило тебе, Господь мій. Якщо я в полоні гніву і вад грішив, всі свої гріхи приймаю. Жити за заповітами Божими погоджуюся. Зло будь-яке заперечую. Чи не дістатися до мене силам диявольським, не використовувати слабкості мої на зло. Захищаю себе знаменням хресним, прошу допомоги у Спасителя. Нехай благословить мене Господь на життя праведне і щасливе. Амінь.

Молитва проти злих духів

Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай загинуть біси від лиця тих‚ хто любить Бога і хто з великою відвагою й твердою вірою і довірою до Господа Бога осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся‚ Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бісів силою розп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пекла зійшов, й подолав силу диявола‚ й дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний‚ на прогнання всякого супротивника. О, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Дівою Богородицею й зо всіма святими Небесними Силами завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь. Захисти мене‚ Господи‚ силою Чесного і Животворчого Твого Хреста і ним охорони мене від усякого зла.

Молитва про зміцнення віри

Хрест чесний, збережи душі праведних, до Бога звертаються, від всієї скверни, диявольського полону і пороку. Спаси і збережи розум від будь-якого зла. Не дозволь вірі моїй ослабнути. Підносяться молитви нехай почує Отець наш, та зійде його підтримка і хай допоможе Він нам в радості і в печалі. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як привітати зі святом Воздвиження Хреста Господнього. З цього приводу ми зібрали найкращі привітання і картинки українською мовою.

Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua