"Хочу в fashion" — перший нонфіншн про моду від українського автора: колонка Оленки Мартинюк

Личностный рост
HOCHU.ua

HOCHU.ua

Редакция

Оленка Мартинюк — fashion-журналіст та лектор з більш, ніж 10-літнім досвідом роботи у сфері моди. В рамках телепрограми "Тиждень моди з Дар’єю Шаповаловою" щосезонно відвідувала головні тижні моди у світі: Нью-Йорк, Лондон, Мілан та Париж. Брала інтерв’ю у головних персоналій сфери моди: Карла Лагерфельда, Кензо Такади, Соні Рікель, П’єра Кардена та багатьох інших.

Також Оленка працювала з головними глянцевими виданнями України. Читає свій курс з fashion-медіа у Києво-Могилянській Академії. Консультує fashion-бренди. Зараз є beauty-редактором l’Officiel Ukraine. Має власний проект — Words On Beauty — це серія інтерв’ю з надихаючими жінками про догляд за собою.

"Мода – це не лише щось красиве та магічне, це також велика індустрія і тому її потрібно любити у всіх проявах, щоб мати змогу працювати в ній", цитата Т’яго да Коста Міранди, прес-аташе Лісабонського тижня моди, котру він люб’язно надав для моєї книги "Хочу в fashion".

Related video
Оленка Мартинюк

Я щиро погоджуюсь із цим твердженням: збоку мода видається чарівною казкою, і в принципі так воно і є, але за цією казкою стоїть багато праці. Це сфера про височенні стандарти, увагу до деталей та самодисципліну. Про це пишу у своїй книзі.

Я читаю багато лекцій на теми моди і часто після них студенти підходять і запитують, як же потрапити в сферу fashion. Саме тому я вирішила зробити своєрідний довідник на цю тему, котрий базується на моєму досвіді роботи на головних тижнях моди у світі: в Нью-йорку, Лондоні, Мілані та Парижі. Також у глянцевих журналах. Мої розповіді доповнені цитатами моїх друзів, котрі працюють у сфері моди закордоном: редакторів, фотографів, видавців тощо.

Оленка Мартинюк

Моя книга буде корисною і тим, хто лише починає знайомство зі світом fashion, а також тим, хто вже працює в ньому та хоче дізнатись більше. На сторінках я розповідаю як шукати роботу у сфері моди, які бувають професії та наводжу список 100 людей, про кого потрібно знати в моді.

Окремий розділ присвячений розвитку смаку, адже це чи не основний скіл для роботи в сфері моди. Подорожі відіграють величезне значення для цього. Також я надаю підбірку музеїв та фільмів, котрі будуть розвивати ваше естетичне бачення.

Оленка Мартинюк

Книга "Хочу в fashion! була презентована в перший день Книжкового Арсеналу та на Ukrainian Fashion Week, також на Kyiv Fashion Week та L’viv Fashion Week.

Деталі про автора та книгу за посиланням:  https://www.olenkamartynyuk.com

Джерело фото: особистий архів автора

Не пропустить:  8 атмосферних книг в різних жанрах для зимових вечорів