"Бентежна кров": рецензія на книгу Роберта Ґалбрейта, яка змусить вас полюбити детективи

Личностный рост
Ирина Майстренко

Ирина Майстренко

Журналист

З приходом червня починається період відпусток, а це значить, що пора поповнювати свої списки книг, які треба прочитати цього літа. У нас є новинка, яка з перших сторінок забере вас у полон вигаданого світу, що часом стає таким реальним...

"Бентежна кров" — п'ятий роман Джоан Роулінг в серії книг про приватного детектива Корморана Страйка, які виходять під псевдонімом Роберт Ґалбрейт. Вперше ця частина побачила світ 15 вересня 2020 року. Зараз книга впевнено завойовує і український ринок.

Ірина Майстренко
Related video

Ірина Майстренко

редактор

Скажу одразу: я не фанат історії про Гаррі Поттера, тому коли дізналась, що Джоан Роулінг пише детективні романи, була доволі скептично налаштована. Проте цікавість перемогла. І першу книгу про Корморана Страйка кілька років тому буквально "проковтнула" за вихідні. Потім вже не могла дочекатись виходу кожної нової частини. Останнього разу мене так захоплював сюжет лише в детективах Тесс Геррітсен.

Зізнаюсь, книга за об'ємом — найтовща, яку я коли-небудь читала в сфері художньої літератури, але нехай розмір вас не лякає. Ви не помітите, як пролетить час. Детективний сюжет переплетений з особистою лінією так тонко, що починаєш з одинаковою цікавістю слідкувати як за ходом розслідування, так і за тим, як розвиваються стосунки Страйка і Робін.

Вже заздрю тим, хто тільки починає читати книгу:). І так, варто після прочитання подивитися і серіал ВВС, 5-й сезон на підході!

"Бентежна кров", Роберт Ґалбрейт

бентежна кров рецензія

Про що книга "Бентежна кров" Роберта Ґалбрейта? 

Книга Роберта Ґалбрейта "Бентежна кров" — це детективна історія з абсолютно несподіваним фіналом. І хай які б версії ви б не прокручували в голові, ви навряд чи зможете вгадати ім'я вбивці раніше фіналу.

Приватний детектив Корморан Страйк, приїхавши до рідних у Корнволл, знаходить собі завдання, яке більшість вважає непідйомним. Адже до нього за допомогою звертається жінка, що просить допомогти знайти її матір, що зникла за загадкових обставин аж у 1974 році! При цьому за діло до того бралися 2 детективи, проте результати були невтішні.

Робін Еллакотт та Корморан Страйк кидають усі сили, аби дізнатися, де поділася Марго Бамборо.

дурная кровь рецензия

Кому читати?

Усім, хто:

  • шукає гострих вражень, не виходячи з дому;

  • любить небанальні детективи;

  • з цікавістю ставиться до містичних моментів;

  • знаходиться в пошуку книги, яку можна "проковтнути" за кілька вихідних.

Чому читати?

Сюжет — просто-таки саспенс, а це змушує ваш мозок напружуватися і "пропрацьовувати" версії разом з Кормораном та Робін.

Любовна лінія — нетривіальна, ви часто будете подумки підштовхувати цю парочку в обійми один до одного, а чи буде в кінці любовний хепі енд – дізнаєтеся у кінці роману, тому обійдемося без спойлерів.

Для всіх, хто читав попередні частини, — це довгоочікуване продовження. Для тих, хто лише приєднався — додаткова мотивація оцінити і попередні частини, хоча "Бентежна кров" є самодостатньою.

бентежна кров рецензія

Де купити?

Купити книгу "Бентежна кров" Роберта Ґалбрейта видавництва "КМ-Букс" можна за посиланням.

Ціна: 213 грн, але є додаткові знижки за реєстрацією на сайті та при оплаті картою.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

А що зараз читаєте ви?