Свіжа верстка: трендові книги 2019

Личностный рост
Лера Иванова

Лера Иванова

lifestyle-редактор

Пропонуємо розпочати цей рік з цікавих книжкових новинок, які однозначно не залишать байдужими жодну читачку. Саме тому, ХОЧУ вирішили поспілкуватися з Оксаною Гашинською, піарницею українського видавництва BookChef та дізнатися про плани, тренди і найочікуваніші новинки першого півріччя.

Ми вже робили огляд книжкових новинок на літо , а тепер поговоримо про те, що читати в 2019 році.

Минулого року видавництво "BookChef" активно працювало над світовими нон-фікшн бестселерами, а також художньою, діловою та дитячою літературою. У 2019-му році видавництво продовжуватиме цю тенденцію, тому вже на початку нового року можна сміливо йти до книгарень по свіжу порцію цікавих новинок.

Related video

Лише протягом трьох місяців ми плануємо видати понад 20-ти нових книжок, серед яких знані бестселери від The New York Times.У січні має з’явитися книга Ольги Фем "Самоучитель із догляду шкіри №1" .

  Діана Акерман "Дружина доглядача зоопарку" 

Також очікуємо в українському перекладі книгу Діани Акерман " Дружина доглядача зоопарку"(The Zookeeper's Wife: A War Story). У цьому приголомшливому і зворушливому романі авторка з блиском і нескінченним співчуттям до своїх героїв втілила історію війни і величі людського духу. Це справжня історія, в якій власники Варшавського зоопарку спромоглися зберегти сотні життів, переховуючи людей від нацистського переслідування. Героїчне подружжя Жабинських під час Другої світової війни, в роки окупації Польщі Третім Рейхом, приховувало в розорених вольєрах людей з єврейського гетто і таким чином врятували близько трьохсот життів. За порятунок євреїв в 1965 р ізраїльський інститут Яд Вашем присвоїв подружжю титул Праведників світу. Серед врятованих була скульптор — Магдалена Гросс. У романі використані листи самої героїні Антоніни Жабинської.

Стівен Ґандрі "Рослинний парадокс. Кулінарна книга"

"Рослинний парадокс. Кулінарна книга" (The Plant Paradox Cookbook) — друге видання відомого американського кардіолога Стівена Ґандрі, автора книги "Рослинний парадокс", (The Plant Paradox), яка стала бестселером у США, розгорнув справжню війну з томатами. Його наукове дослідження викликало такий резонанс серед лікарів і пацієнтів, що книга одразу була перекладена в багатьох країнах Європи та Азії.

Прихильники великої художньої прози до вподоби стане другий роман Ґузель Яхіної "Діти мої" .

А поціновувачі вишуканих страв зможуть насолодитися яскравими ілюстраціями і випробувати нові рецепти разом з книгою "Чизкейк всередині. Нехай кожен відчує себе кондитером!"   відомої блогерки Вікторії Мельник .

Білл Клінтон "President is Missing"

Також, у планах видавництва видання українською політичного роману "President is Missing", автором якого є екс-президент США Білл Клінтон (у співавторстві з відомим письменником Джеймсом Паттерсоном). До речі, це перший випадок, коли колишній президент США стає автором гостросюжетного роману. За словами Клінтона, в книзі детально описані подробиці життя у Білому домі: від боулінгу в підвалі до бігових доріжок у спальні президента.

Ще одна книга, яку рекомендує співзасновник компанії Microsoft і один із найбагатших людей світу (№2 за версією Forbes) Білл Ґейтс  — книга журналіста The Wall Street Journal, володаря двох Пулітцерівських премій, Джона Каррейру "Bad Blood". Українською книга з’явиться у травні 2019.

Цікавих книжок для дітей буде не менше, ніж для дорослих — продовження серії захопливих і повчальних історій про тварин відомої британської письменниці Голлі Вебб  — "Пухнасточка і жах у сніговому полоні"  і "Руданчик — кошеня-безхатько".  А також продовження серії про допитливу дівчинку — детектива Мейзі Хітчінз.

Не пропусти:  "Я завжди писатиму у відповідь": рецензия на самую цепляющую книгу