Як часто потрібно стригти волосся? Про ці правила має знати кожна дівчина

Догляд за волоссям

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Мрієте про красиве і здорове волосся? В такому випадку його треба стригти не тоді, коли заманеться, а в правильний час. У нашому матеріалі зібрані поради про те, як часто потрібно стригти коротке, середнє і довге волосся, а також відповідь на питання — чи правда, що від стрижки волосся росте швидше?

Догляд за волоссям — справа непроста. Його потрібно не тільки правильно мити , а й ще підстригати у певний час. Виявляється, що для різних зачісок існує "правильний час". До того ж є міфи, що після стрижки локони ростуть краще та швидше. Чи так це? Розбираємось у нашому матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як часто треба стригти волосся?

Коли справа стосується стрижки волосся, то в хід вступають правила, перевірені часом. В ідеалі між стрижками має пройти  від 8 до 12 тижнів . Стилісти кажуть, що інтервал у 2-3 місяці дозволяє більшості зачіскам виглядати доглянуто й красиво.

Як часто стригти волосся, щоб зберегти форму зачіски?

Як ми вже сказали для кожної зачіски, існує правильний інтервал стрижки та особливості, які потрібно враховувати, якщо вам важливо, щоб вона тримала форму і виглядала пристойно:

  • Якщо у вас коротка стрижка, така як піксі, гарсон або горщик, то краще оновлювати її кожні 3-4 тижні , оскільки на короткому волоссі помітний кожен додатковий міліметр.

  • Якщо у вас зачіска каре чи боб, то інтервал між стрижками можна збільшити до 6 тижнів .

  • Для волосся середньої довжини рекомендується стригти його кожні 6-8 тижнів .

  • А довгі стрижки потрібно коригувати кожні 8 тижнів .

Чи росте волосся швидше після стрижки?

На жаль, стрижка не впливає на швидкість росту волосся, адже воно росте з коріння і швидкість росту залежить від генетики, харчування, здоров'я, стресу та догляду за шкірою голови. Однак якщо обрізати кінчики раз на 8 тижнів, то зачіска буде виглядати більш здоровою і створюватиме ілюзію густого волосся.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як пофарбувати волосся, щоб максимально підкреслити очі . Ці поради допоможуть вам перетворити свою зовнішність та виглядати набагато яскравіше.