Як стильно носити шарф у 2023 році? 5 ефектних способів

Практичні поради

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Модниці люблять носити шарф не лише в зимову погоду, а й навесні, коли на вулиці ще трохи прохолодно і хочеться утеплити вбрання гарним аксесуаром. До того ж за допомогою шарфа можна ефектно розбавити образ, зробивши його жіночнішим або навпаки спортивним.

Якщо ви не знаєте, як носити шарф у 2023 році, то беріть на замітку 5 стильних способів від школи стилю  Pump your style і додавайте у свої весняні образи нотку вишуканості!

Монохром

Вибирайте шарф під колір верхнього одягу, щоб створити монохромний образ, адже вбрання в одному кольорі завжди виглядає дорожчим і ефектнішим.

Комплементарне або аналогове з'єднання

Не лякайтеся, читаючи ці складні слова. Все тут дуже просто. Комплементарне з'єднання — це використання контрастних відтінків, які в колірному колі стоять навпроти один одного, а аналогове — це коли ми поєднуємо схожі відтінки, які в колірному колі стоять поруч.

Акцент

Шарф також можна використовувати як акцент, якщо ви любите монохромні образи в нейтральних чорних, білих і сірих відтінках.

Принцип дублювання

Як ще носити шарф? Спробуйте принцип дублювання. Образ вийде стилістично завершеним, якщо колір шарфа повторюватиме колір взуття, рукавичок або нижній шар одягу.

Корекція росту

Не повірите, але за допомогою шарфа можна візуально додати кілька сантиметрів у рості. Для цього достатньо залишити довгі кінці вільно спадати та створювати цим самим додаткові вертикалі.

Також не пропустіть  3 правила бездоганного офісного дрес-коду  — що можна, а що не можна носити на роботу.