Не лише квітковий: 5 модних принтів на літо 2023

Модні тренди

Юлія Бражнік

Журналістка

Квітковий принт завжди займає лідируюче місце у списку трендів на весну та літо. Цього року винятків не було і одяг із флористичним малюнком все ще актуальний. Але якщо ви хочете трохи урізноманітнити свій гардероб і поповнити його стильними літніми речами, зверніть увагу на ці 5 модних принтів.

Відразу скажемо, що в моді залишаються деякі старі добрі принти, але є місце для творчості. Наприклад, дизайнери вже не перший рік пропонують нам вибирати одяг із креативними мистецькими принтами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Горох

І не просто класична Polka dot, а різні варіації гороху: від дуже дрібного або дуже великого до арт принта. Горох завжди добре виглядає на якихось класичних, лаконічних, мінімалістичних речах. Його легко доповнювати іншими принтами та яскравими кольорами.

Гінгем

Цього року дуже популярним є вид клітини Gingham. Цей принт був відомий ще в 17 столітті, точніше тоді тканина Gingham була в смужку. Пізніше в Манчестері почали виробляти картатий текстиль, а стару назву залишили. Якийсь час тканину з малюнком Gingham використовували для створення кухонного текстилю: подушки, скатертини, фіранки на кухню. А сьогодні принт підкорює подіум і є одним із найпопулярніших у моді.

Полотно художника

Назвемо цей принт так. Дизайнери намагаються знаходити якісь альтернативи звичним принтам, які щороку з'являються напередодні літа. Так народжуються тканини з креативним малюнком, що нагадує полотно художника. Це може бути абстракція, робота, виконана аквареллю, щось у стилі імпресіонізму. Такий принт завжди виглядає стильно та незвично.

Морська тематика

Ще один популярний принт після квіткового — це малюнки, що відносяться до моря, пляжного відпочинку, літа та сонця. Це одяг з мушлями, хвилями, морськими мешканцями, горами, пальмами, папугами тощо. Такі принти завжди виглядають весело, невимушено, по-літньому. Це може бути якийсь цікавий костюм у піжамному стилі з мушлями чи пишна спідниця з рибами — вибирати вам.

Весела смужка

Літній одяг у яскраву смужку завжди актуальний. По-перше, смужка дозволяє візуально витягнути фігуру. По-друге, зі смужкою легко комбінувати різні речі та аксесуари. Вибирайте або дрібну, або велику смужку, поєднуйте її з клітиною, квітковим принтом або горохом. Літо — це той час, коли можна одягати все найкраще відразу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, яке взуття буде найпопулярнішим влітку 2023. Цього сезону ходитимемо у в'єтнамках на підборах.