Павуки втечуть із вашого дому, якщо ви будете знати ці секрети

Лайфхаки

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Із настанням весни прокидаються різні комахи, які полюбляють залітати через вікна або двері і доставляти дискомфорт для людини. Проте, якщо від комах є захисні сітки, то вони зазвичай не діють на павуків, які уміють пролазити в домівку через найменші щілини. Раніше ми уже розповідали про те, як легко можна відчистити складні поверхні , а тепер розкажемо, як швидко і безпечно позбутися павуків.

Ви звикли до чистоти і порядку, але попри це, у вашій оселі все одно поселяються восьмилапі тваринки? Позбутися їх можна досить швидко. Чого бояться павуки, розповіли в segodnya.ua .

Найчастіше вдома можна побачити павуків-косарів. Їх ще називають довгоніжками. На вигляд – худі, з високими лапами. Ці тваринки абсолютно безпечні, за винятком, якщо ви їх дуже боїтеся.  Косарі полюбляють жити в кутках і біля вікон, адже саме в цих місцях їм зручно полювати на комах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

3 секрети, які виженуть павуків з дому 

Секрет №1. Правильне прибирання. 

Оскільки павуки полюбляють кути, вікна, а також малодоступні місця під меблями, - прибирайте там пилосмоком і вологою ганчіркою максимально часто. Якщо постійно чистити місця, де люблять оселятися павуки, то згодом вони зникнуть назавжди.

Секрет №2. Ефірні олії.

Здавна відомо, що багато комах бояться запаху ефірних олій. Не винятком є і павуки. Наприклад, вони не терплять аромати евкаліпту і чайного дерева. Щоб відігнати павуків цим пахучим методом, додайте в 1 л води по 10 крапель ефірної олії перцевої м'яти, евкаліпту або чайного дерева. За допомогою розпилювача обробіть місця, де є важкопомітні щілини: плінтуси, тріщини у підлозі та біля підвіконня.

Секрет №3. Оцет. 

Запах оцту – смертельний для павуків. Аби розігнати незваних «гостей», змішайте воду і оцет у рівних пропорціях, і так само, за допомогою пульверизатора, обробіть місця скупчення павуків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко і легко позбутися неприємного запаху із холодильника . Насправді це дуже просто.